Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Tájékoztató az étkezés rendjéről

Megtekintés: 1967

Magyarországon a hatályos Gyermekvédelmi törvény alapján, minden nappali tagozaton tanuló diáknak lehetőséget kell biztosítani a napközbeni meleg étkezésre. Iskolánk a tanulók számára az iskolai tanítási napokon biztosít meleg főétkezést. A menza szolgáltatás igénybevétele írásbeli nyilatkozat és az egyedi szerződés alapján történik, amelyet a szülő és az igénybe vevő diák a saját aláírásával igazol.

A konviktusban kizárólag annak a tanulónak tudjuk biztosítani az étkeztetését a tanévben, akinek a szülője / gondviselője, vagy a nagykorú tanuló kitöltötte az étkezést igénylő lapot és szerződést és aláírva visszajuttatta az osztályfőnöknek 2019.09.05-ig.  .

2019. szeptember 1-től új menzarendszert vezettünk be. Az étkezés igénybevételéhez a regisztrációt a szükséges nyilatkozatok benyújtásával kezdeményezhető. Az online felület használatához e-mail cím megadása szükséges! Az új menzarendszer használatát bemutató tájékoztatót itt találják.  

Az új menzarendszer (https://menza.szilady.net) lényege, hogy az étkezést igénylők egy internetes felületen tudják az étkezések megrendelését, lemondását és akár a fizetését is intézni. Megnézhető az étlap, a korábbi megrendelések, a számlák. Nem szükséges a megrendeléshez, lemondáshoz ezután külön nyilatkozatot leadni, az iskolai ügyintézőt személyesen vagy telefonon keresni, mert a rendszer internetes oldaláról a teljes folyamat otthonról is kényelmesen intézhető. A rendszerbe – az előzetes regisztráció után - otthonról, munkahelyről, vagy bármilyen egyéb internet hozzáféréssel rendelkező helyről bejelentkezhetnek. Nincs szükség külön program telepítésére. A felület használatához csupán böngészőprogram szükséges (pl. Chrome, Firefox, vagy Internet Explorer). Az online rendelési felület használatához érvényes e-mail címre van szükség. A menza program használatához szükséges dokumentumok a https://szilady.net/gimnaziumrol/konviktus felületről letölthetők.

Az étkezés megrendelése online felületen történik, amelyhez - az e-naplóhoz hasonlóan - hozzáférést biztosítunk az érintett szülőknek, kollégáknak. A programba a tárgyhavi megrendelést előző hónap 15-ig automatikusan „A” jelű menüvel feltöltjük, mindenki számára. A megrendelést innentől a hónap utolsó munkanapjáig van lehetőség módosítani. A felületen megtekinthető a hónap menükínálata, megkönnyítve a rendelési folyamatot.

A kedvezményre jogosultaknak az igénylőlaphoz csatolniuk kell az érvényes igazoló dokumentumokat. A kedvezményes díjazású étkezést csak érvényes igazolás alapján tudunk biztosítani. A határozat lejártát követően rendszerünk automatikusan kedvezmény nélkül számolja fel az adagokat. Az új határozattal a kedvezmény ismét igénybe vehető. Az étkezési szolgáltatás térítési díjából a hatályos jogszabályok szerinti esetekben és mértékben biztosítunk kedvezményt.

Az elfogyasztott adagok díjának megfizetése történhet:

·         online bankkártyásfizetéssel az OTP SimplePay biztonságos rendszerén keresztül, az online vásárlásokhoz hasonlóan a rendelési felület online bankkártyás fizetés gombjára kattintva,

·         banki átutalássala KRK Szilády Áron Gimnázium és Kollégium

MKB Banknál vezetett 10300002-10445086-49020016 bankszámlájára,

·         valamint készpénzben az erre kijelöl napokon az iskola pénztárában,

A program a fizetés módjától függően, átutalásos számlát a hónap első napján, készpénzes számlát a befizetéskor állítja ki. A számlák a szülői felületről letölthetők. Az átutalásos számlák kiállításáról e mailban értesítést küldünk.

Az étkezés befizetésére a számlán is szereplő határidőig online, készpénzben pedig a kiírt napokon kerülhet sor. Kérünk mindenkit a fizetési határidő pontos betartására!

Elektronikus fizetés esetén a közlemény rovatba minden esetben pontosan írja bele a fizetendő számla számát, ezzel segítve a pontos elszámolást.

Amennyiben több gyermeke jár az intézményünkbe, akkor online fizetés esetén a rendszer felajánlja az egyösszegben történő fizetés lehetőségét, de az egyösszegben történő átutalásnál, a pontos beazonosíthatóság érdekében kérjük a számlaszámok közlemény rovatban történő feltüntetését, vesszővel elválasztva.

Az étkezési szolgáltatás automatikusan tiltásra kerül, amennyiben a felhasználónak két hónapon túli elmaradása van, mindaddig, amíg a felhalmozódott elmaradást meg nem téríti személyesen a pénztárban. A tartozás kiegyenlítését követő naptól az étkezés ismét igénybe vehető.

Étkezést lemondani az online felületen, vagy a pénztáros e-mail címére küldött üzenetben lehet, legkésőbb előző nap 10 óráig. Az előző hónapban időben történt lemondás miatt kieső ebéd kifizetett ára a következő hónapban levonásra kerül.  Az elszámolásnál, csak az előző nap 10 óráig lemondott étkezést tudjuk figyelembe venni, a nem időben, vagy egyáltalán le nem mondott étkezést a rendszer kiszámlázza a kedvezményesen, vagy ingyenesen étkező gyermekek számára is!

Betegség esetén a diák kedvezményes étkezésre nem jogosult, de a megbetegedés napjára járó étkezés kedvezményes áron a konviktusban a szülő/hozzátartozó számára a menzakártyával, vagy egyéb módon történt azonosítása után igénybe vehető. (Beteg gyermek számára ételt nem szolgálunk ki!). A megbetegedés napján 16.00-ig van mód az étkezést lemondani emailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. Amennyiben a betegség miatti lemondás nem történik meg, a megbetegedés második napjától étkezés teljes áron kerül kiszámlázásra, tekintettel arra, hogy az államkincstár hiányzás esetén nem támogatja a diákétkezést!

Az iskolánk étkezőjében két kártyaolvasó is elhelyezésre kerül, azok összeköttetésben állnak a rendszerrel, amely az ételkiadást támogatja a konyhán. Tisztelettel kérjük ezért, hogy az étkezés igénybevételéhez szükséges kártyákat (régebbi étkezők menzakártyát, új étkezők vagy elhagyott menzakártya estén pedig már akár diákigazolványát) minden étkezésnél hozza magával. A kódot a kártyaolvasó leolvassa a régi menzakártyáról, vagy felismeri a diákigazolványról illetve a telefonra másolt kódról is.

Amennyiben az étkezni kívánó semmilyen adathordozón nem rendelkezik az étkezés igénybevételéhez szükséges kóddal, akkor a pénztárban kikerestetheti az azonosító kódját. Az étkeztetés gördülékeny lebonyolítása érdekében a kód kézzel történő rögzítése csak az aktuális sor előre engedése után történhet.

Az ebédet a konviktusban elfogyasztani 11:00-től 14:00–ig lehet. Az ételhordók ablaknál történő kiadása MEGSZŰNIK 2019.09.01-től. Az étkeztetést csak helyben fogyasztva tudjuk biztosítani.

Megjegyzés: KRK Központi Általános Iskola konyhája ugyanezzel a menüvel és árakkal várja azokat a kollégákat és vendégeinket, akik nem tudják helyben elfogyasztani az ebédet, hanem továbbra is szeretnék ételhordóban elvinni. 

Kérjük a megadott időszakok betartását az étkeztetés zavartalan lebonyolítása érdekében.

Személyes ügyintézésre az iskola pénztárában van lehetőség, nyitvatartási időben. A pénztár hétfőtől csütörtökig 8:00-14:00-ig, pénteken 8:00-13:00-ig tart nyitva.

A pénztáros elérhetősége:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., telefon: 77/421-215/120

A hatályos jogszabályok értelmében, az étkeztetési szolgáltatás igénybevételéhez kapcsolódó adatok kezelésére az iskola adatvédelmi szabályzata az irányadó.

A felhasználók részéről a regisztrációs adatlap kitöltésével és aláírásával az adatkezelésre vonatkozó irányelvek elfogadásra kerülnek.

Köszönjük együttműködő megértésüket.
Legfrissebb híreink

2020-06-29 06:30:19

Vakáció

Kellemes vakációt, találkozunk szeptemberben!

Bővebben
További hírek