Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Adatlap

Brinkus Helga

Kollégiumért felelős igazgatóhelyettes, olasz tanár
helga.brinkus@szilady.net

Bemutatkozás

1998-ban végeztem Szegeden a Tömörkény István Gimnázium ének-zene tagozatán, ahol az olasz nyelv volt az első idegen nyelvünk. Azonnal megfogott a nyelv és a kultúra is, és a gimnázium végére egyértelművé vált számomra, hogy nem a zenével, hanem a nyelvvel fogom folytatni a tanulmányaimat. A sikeres egyetemi felvételim után egy évet Milánóban töltöttem nyelvgyakorlás céljából. Hazatérve elvégeztem a Szegedi Tudományegyetem olasz nyelvtanár szakát, és az egyetem elvégzése után azonnal elkezdtem tanítani a Szilády Áron Református Gimnáziumban, ahol azóta is olasz nyelvet tanítok. Nagy örömömre szolgál, hogy a 10 év alatt nagyon sok diák döntött úgy, hogy olasz szakon folytatja a tanulmányait, remélem ebben nekem is részem volt!

A nyelvtanítás mellett az iskolában én vagyok a Szülők Iskolai Közösségének kapcsolattartó tanára, illetve a Gyárfás István Kollégiumban vagyok éjszakás nevelő. A tavaly indult Halas Rádióban pedig volt szerencsém magam kipróbálni rádiósként is, amit nagyon élvezek.


Üzenet küldése
tanárok olasz osztályfőnök


Legfrissebb híreink

További hírek