Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Adatlap

Csengeri Kinga

magyar, történelem

Bemutatkozás

2019 tavaszán végeztem magyar és történelem szakos tanárként a Szegedi Tudományegyetemen, szeptember óta tanítok a gimnáziumban. Korábban egy évet töltöttem gyakorlattal gimnáziumban.

Frissen végzett pedagógusként célul tűztem ki magam elé, hogy a tanulók biztonságban érezzék magukat a tanórákon, bátran merjenek megnyilatkozni és kérdéseket feltenni. Fontos számomra, hogy folyamatosan fejlődjek, és magas színvonalon végezzem a tanári munkát.

Szaktárgyaimhoz kapcsolódva célom, hogy irodalomszerető, olvasó felnőtteket neveljek, akik képesek gondolatokat megfogalmazni az olvasott szöveggel kapcsolatban. A magyar nyelv órákon hasznos, a mindennapi életben alkalmazható tudást szeretnék átadni a diákoknak. A történelem tantárgy keretében fontosnak tartom a nemzeti és az európai identitásunk megismerését, hiszen a múlt ismerete hozzásegít a jelen megértéséhez. A tanulási folyamatban fontos szempont a tantárgyköztiség, ebben sok segítséget kapok kollégáimtól és az iskolától. Ezt szem előtt tartva tervezem a tanórákat.

Leendő osztályfőnökként egy olyan közösség rajzolódik ki előttem, amelyben a gyermekek összetartanak, képesek csoportban dolgozni, mindeközben pedig egyéni képességeiket és tehetségüket is ki tudják bontakoztatni. Szeretném, ha az osztály egy olyan közösséggé kovácsolódna, amelyben mindenki szívesen tölt el nyolc évet. Ebben nagy segítségemre van az idei tanév, amelyben pótosztályfőnökként végzem a munkám az 5.a osztály mellett.


Üzenet küldése
történelem magyar


Legfrissebb híreink

2021-02-19 18:36:18

Legkiválóbb diákok

A 2020/2021-es tanév II. félévében tanulmányi ösztöndíjat kapnak a 2020/2021-es tanév I. félévi eredményei alapján az alábbi tanulók:

Bővebben
További hírek