Paor-Smolc Bernadett

német

bernadett.smolc@szilady.net

2008-ban végeztem a Szegedi Tudományegyetem német nyelv és irodalom szakán bölcsész és tanárként. Egyetemi éveim után hajtott a tudásszomj és a németajkú országok iránti intenzív érdeklődés, így hosszú éveket töltöttem Svájcban, Ausztriában és Németországban, ahol német mint idegennyelv tanárként szereztem pedagógiai tapasztalatot. Családom, barátaim és szülővárosom hiánya visszavezetett ide, ahol közel két éve dolgozom a gimnáziumban.

Hosszú utat tettem meg, de nem volt hiábavaló. Amit magammal hoztam és most a református gimnázium tanáraként kamatoztathatok, az a világra nyitott, toleráns, sokszínű szemléletmód, melynek elengedhetetlen része az idegennyelv-tudás illetve ennek átadása, melyhez a kellő támogatást intézményünk is maximálisan megadja. Privát emberként, édesanyaként és nem utolsó sorban tanárként nagyon fontos szerepet tölt be számomra a pozitív közösségi lét és tér megteremtése, az egyéni értékek/erősségek felismerése, a közösség javára fordítása és egy jól működő egység kovácsolása, melyben mindenki megtalálja a helyét. Osztályfőnökként azon leszek, hogy ezt a színes, nyüzsgő, életkedvvel és kíváncsisággal teli közösséget jól működtessem.

Karácsony Sándor szavai adják vissza talán legjobban a mottómat: „Minden gondolatunk, minden tervünk azt célozza: hogy lehetne benneteket vidámabbá, életrevalóbbá, műveltebbé, derekabbá tenni.”

német nyelv

Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!