Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Pro Iuventute díjátadó - 2016

Archivált tartalom! Megtekintés: 915

2016. június 2-án adták át az alternatív pedagógiai díjat. Iskolánkból Dér János tanár úr kapta az elismerést.

"A gyerekek döntik el szavazataikkal, hogy ki veheti át elhivatottságáért, példaadó nevelő-oktató munkájáért adott évben a Pro Iuventute – Ifjúságért díjat. Idén tizenketten részesültek ebben az elismerésben. A Nagy Szeder István által kidolgozott és alkalmazott „halasi norma” módszer alkalmazásával jelölik a Pro Iuventute díjra egy kedves pedagógusukat a tanulók. A Szilády Áron társaság 1994-ben kezdeményezte először e szavazást a kiskunhalasi nevelési-oktatási intézmények körében.
Az elmúlt huszonkét évben folyamatosan megvalósult ez az ünnepi program, köszönhetően mindazoknak, akik kitartó szeretetükkel és hitükkel segítették a halasi diákközösségeket. A Pro Iuventute díjátadó ünnepség  résztvevőit, vendégeit Bödecs Pál lelkész-főigazgató és Lukács László, az elismerést alapító Szilády Áron Társaság elnöke köszöntötte.- A kezdeményes sikeres. Régóta, évről évre figyelem övezi a város részéről is ezt az elismerést. A díjazott pedagógusok példaképei lehetnek kollégáiknak és tanítványaiknak. Szívvel, lélekkel végzik munkájukat – mondta Bödecs Pál. - Azért találkoztunk most, hogy együtt ünnepeljük azokat a pedagógusokat, akik nemzedékek szellemi fejlődését meghatározzák. Ez a szolgálat sok lemondással jár, de értékekkel is. Hálával és köszönettel emlékszem azokra, akik hittel és őszintén segítették gyarapodásomat – fogalmazott Lukács László.
A díjazott pedagógusok lelkiismeretes munkája példát mutat emberségből, hivatástudatból. A csütörtöki ünnepi rendezvényt a Szilády Áron Református Gimnázium dísztermében tartották. A Szilády Áron Társaság tradíciói alapján a díjazottakról méltató gondolatokat, laudációt az intézményvezetők mondtak.
Első alkalommal jelölték, így bronz emlékérmet kapott: Elekné Szélpál Ildikó (Felsővárosi Általános Iskola), Halász Ákos (II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium), Horváthné Lovászi Márta (KRK Gólyafészek Óvoda), Stenczel Ferenc (Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolája és Kollégiuma).
Második alkalommal szavaztak rá, így ezüst emlékérmet vehetett át: Birkás Éva (Szent József Katolikus Általános Iskola), Dabis Henrik (Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Szakképző Iskolája), Igás Andor (Kertvárosi Általános Iskola), Katkó Andrea (Bibó István Gimnázium), Martonné Fülöp Viktória (Kiskunhalasi Általános Iskola).
Emlékdíjas – harmadszorra is szavazást nyert pedagógusok: Dér János (KRK Szilády Áron Gimnázium), Mészáros Csaba (Fazekas Mihály Általános Iskola), Nagy-Czirokné Horváth Ildikó (KRK Központi Általános Iskola). Az ünnepséget pezsgős pohárköszöntő, koccintás és fogadás zárta."

Kép-szöveg: Pál László - HALASMÉDIA

{moreimage facebook|limit=14|https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1102588293141245.1073742237.252921084774641&type=3}
Legfrissebb híreink

2019-05-17 14:07:41

Országos 3. helyezett a gimnázium csapata

Az 5-8. évfolyamos diákok számára kiírt Madarak és Fák Napja Természetismereti Csapatversenyt idén a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság közösen szervezte meg.

Bővebben
További hírek