Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

A zene maga az élet...

Megtekintés: 1218

A Hibó Tamás Alapfokú Művészeti Iskola a Salgótarjáni Cogito Általános Művelődési Központ intézményegységeként a 16. tanévét kezdi meg a 2015/2016. tanévben 44 telephelyen. Ezek közül az egyik helyszín a KRK Szilády Áron Gimnáziuma, ahol zongora, magánének, népi furulya, népi éneklés és szolfézstanítás keretén belül szerezhetnek a tanulók zeneiskolai bizonyítványt.

„A zene maga az élet, és amíg szól, semmi nem hal meg örökre.”
Daniel Glattauer

Gimnáziumunk tehetségpontként elkötelezett a tehetséggondozás terén, ezért helyet ad a művészeti tehetségek fejlesztésének. Ily módon növekvő tagintézményünkben ma már a népzene mellett zongora és magánének tanulásra is van lehetőség. A zenei tanulmányok önismeretet adnak, segítik az iskolai tanulást, pihentetik a lelket és maga a tanulási folyamat örömforrása lehet gyermekeinknek.

Tanáraink

Magánének – Hardy Horváth Mária
Népi furulya és népi ének – Székely Tibor
Zongora – Vannay Jánosné Zádory Emőke, Andáné Vastag Andrea
Szolfézs – Andáné Vastag Andrea

„Tudod te, mi a zene? Isten parányi emlékeztetője az embernek, hogy nem az ember az egyetlen csoda ebben az univerzumban. A zene harmonikus kapcsolat minden élőlény között, még a csillagok között is.”

(August Rush című filmből)
 
Legfrissebb híreink

További hírek