Haskó Zsolt és Egyed-Izsák Zsófia remek nyelvvizsga eredménye

Gratulálunk Zsófinak és Zsoltnak, a legmagasabb szintű nyelvtudást igazoló C2-es bizonyítvány megszerzéséhez!

A C2 szintű (’mesterfokú’) nyelvtudás összefoglalva a következőket jelenti: Szinte minden hallott vagy olvasott szöveget könnyedén megért. A különböző beszélt vagy írott forrásokból származó információkat össze tudja foglalni, összefüggően tudja felidézni az érveket és a beszámolókat. Természetes módon, nagyon folyékonyan és pontosan tudja kifejezni magát, a jelentések kisebb árnyalatai között is különbséget tud tenni, még a bonyolultabb helyzetekben is. A nyelvtanulás és nyelvhasználat szeretete, a kitartó szorgalmas munka nélkül nem lehet ezt a kivételesen magas szintű nyelvtudást elsajátítani.

Mi motiválta igazán a diákokat?
Zsófi: Engem legfőképpen az angol nyelv és angolszász kultúra iránti szeretetem motivált. Egy teljesen új kaput nyitott meg előttem és a nyelvnek hála kitárult előttem a világ. Számtalan könyvet és hasznos oldalt találtam meg angolul, s ezeket nemcsak a kedvelt tudományágaim bővítésére használhattam fel, de az iskolai tanulmányaimban is sokat segítettek. Minél többet tanultam, annál jobban élveztem a nyelvben való elmélyedést, s ennek méltó megkoronázása volt a C2-es nyelvvizsga.
Zsolti: Engem az motivált, hogy ilyen szintű nyelvtudással könnyen tudok másokkal kommunikálni nemzetközi szinten, mivel az angolt a világ minden részén beszélik. Egy nyelv ilyen szintű elsajátítása segít abban, hogy máshogy lássuk a világot, nyitottabbá tesz.

A Közös Európai Nyelvi Referenciakeret a nyelvtanulókat hat szintre sorolja be:
A Alapszintű nyelvhasználó (Basic User)
A1 Minimumszint (Breakthrough)
A2 Alapszint (Waystage)
B Önálló nyelvhasználó (Independent User)
B1 Küszöbszint (Threshold)
B2 Középszint (Vantage)
C Mesterfokú nyelvhasználó (Proficient User)
C1 Haladó (Effective Operational Proficiency)
C2 Mesterfok (Mastery)



Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!