Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Találatok a választott címkére: Erasmus

2018-as sziládys Erasmus+ tanári beszámolók a Halasi Tükörben

Iskolánk 2018 nyarán kiutazó nyolc kollégája beszámolt az európai tanártovábbképzéseken szerzett tapasztalatairól a város teljes lakosságának a helyi közéleti újságban, az Első lépés című Erasmus+ Ka1-es pályázati vállalásnak megfelelően.

Az alábbiakban találhatók a cikkek, melyek ezeket a beszámolókat tartalmazzák.

Bővebben
Sziládys Erasmus+ tanári beszámolók a Halas Rádióban

Iskolánk nyolc 2018-ban kiutazó kollégája beszámolt az eurpai tanártovábbképzéseken szerzett tapasztalatairól a város teljes lakosságának a helyi városi rádióban egy-egy hosszabb egyéni riport keretében, az Első lépés című Erasmus+ Ka1-es pályázati vállalásnak megfelelően.

Bővebben
Szűcs Erzsébet, Erasmus+ kurzus beszámoló - Cambridge varázsa

Cambridge a második legrégebbi egyetemi város Angliában, Oxford után. A világ egyetemeinek rangsorában többször szerepelt az első helyen. Világhírű tudósok, elismert szakértők oktatnak, végeznek kutatómunkát a harmincegy College falai között.  A számos tudományos eredmény közül néhány: az elektromágnesség egyesítése,  a DNS kettős spiráljának felfedezése, az első számítógépek egyikének kifejlesztése.
1209-ben  Oxfordből szökött tudósok és diákok alapítottak egy oktatói -tanulói közösséget, majd 1230-as évektől találunk „egyetem” megnevezést.  Az azóta eltelt időben folyamatosan nőtt a városban működő egyetemi fakultások száma, s napjainkra elérte a harmincegyet. A leghíresebb diákok közül néhány:  Isaac Newton, Charles Darwin, Alan Turing és a nemrégiben elhunyt Stephen Hawking.
Ennyit tudtam arról a városról, ahova augusztus 12-én a forró magyarországi nyárból egy borús, hűvös vasárnap délután megérkeztem.

Bővebben
Taskovics Zsolt, Erasmus+ kurzus beszámoló - Történetmesélés Skóciában

Történetmondás - Storytelling című egyhetes kurzuson vettem részt Edinburgh-ban (St Thomas Of Aquin's High School and Edinburgh School of English) 2018. aug. 6-10. között.

Különleges látvány a skót főváros, ahogy a múlt és jelen keveredik elnézve a régi és nem változó épületek hasonlóságát és a modern globális világra jellemző lüktető mozgó embertömegeket.

Megérkezésem és egy kis nézelődés után felkerestem azt a családot, akik fogadtak engem. Kedves, aktív nyugdíjas házaspár fogadott. Házuk sorházi elrendezésben állt, mutatta a jellemző hagyományőrző skót hozzáállást; azt, hogy precízek, értékőrzők, hagyománytisztelők és mindezeken túl befogadóak.

Bővebben
Csányi János, Erasmus+ kurzus beszámoló - Első lépés: Barcelona

A két hetes kurzusom július 23-tól augusztus 4-ig tartott Barcelonában, melynek címe a Teaching strategies, conflict management and emotional literacy, mely különféle tanári stratégiákat, konfliktuskezelést és érzelmi intelligencia fejlesztést takart. Július 23-án a hajnali 2 órás kelés után egy 2 óra 40 perces járat várt rám, mely óramű pontossággal indult. A szállásadóm egy 70 év körüli idős néni volt, aki egy szót sem beszélt angolul, csakis spanyolul, így a kommunikáció nem volt zökkenőmentes, viszont némi Google Translate használat után túljutottunk a kezdeti nehézségeken, és volt némi időm várost is nézni első nap, amely igazi mediterrán hangulatú.

Bővebben
Nagy Brigitta, Erasmus+ kurzus beszámoló - Kreatív tanítás egyenesen Oxfordból

Nagyon hálás vagyok azért, hogy július 16-tól egy hetet a világ egyik leghíresebb egyetemi városában, Oxfordban tölthettem. A Lake School of English Oxford által szervezett Creative teaching in the secondary and adult classroom képzést választottam, azaz Kreatív tanítási módszerek a középfokú és felnőtt oktatásban. A képzés teljes mértékben megfelelt várakozásaimnak. Szállásadóm egy tündéri nyugdíjas hölgy volt, vendégszerető és jó humorú. Zöld övezetben lakott, egy tipikus kétszintes angol házban, kis ablakokkal, hatalmas kerttel és (csak) egy macskával.

Bővebben
Csányi Ágnes, Erasmus+ kurzus beszámoló - Amikor kinyílik a világ!

Kinyílik a világ! – mondjuk, ha időnként utazunk. Ez történt velem Firenzében az erasmus+ tanulmányúton 2018.07.09-20 alatt, melynek témái voltak a videofilm készítés és szerkesztés mellett, a közösségi média felhasználási lehetőségei és veszélyei osztálytermi környezetben. Messze nem gondoltam mennyi tapasztalatot gyűjtök majd! Már az előkészületek során nyílt a képzeletbeli kapu a világra, hisz nyelvi készségeim szorgalmas gyarapítása mellett az utazás önálló megszervezése, repülőjegyek, szállásfoglalás, a kurzus központtal való kapcsolattartás mind izgalmas, új tanulási és tapasztalási élmény volt számomra. Informatika szakos lévén, még el sem indultam, már megjelentek évvégi óráimon az új tudások a diákok számára, akik legalább akkora izgalommal kísérték az eseményeket, mintha maguk utaztak volna.

Bővebben
Németh István, Erasmus+ kurzus beszámoló - Egy virágzó kisváros,Cheltenham

Az Erasmus plusz pályázat és programok keretében 2018.07.01-14 között egy igazi angol kisvárosban Cheltenham-ben volt alkalmam tanulni és egy kicsit ott is élni. A két hét során nemzetközi csoportban fejleszthettem nyelvtudásomat és ismerkedhettem a brit pedagógia módszerekkel és iskolai körülményekkel. Elsősorban megismertük a különbséget a kétnyelvű gimnáziumok elterjedt módszere és a CLIL között. A lényeg, hogy a CLIL nem jelenti egy adott tantárgy kizárólagosan idegen nyelven való tanulását. Elég, ha egy témakör vagy az óráknak egy része folyik idegen nyelven.

Bővebben
Igás Andor, Erasmus+ kurzus beszámoló - Kéthetes ír nyár

Nagy örömmel és izgatottan vettem részt a dublini Alpha College of English kurzusán 2018. 06.24.- 07.-07. között melynek címe English Language+ Programme for PE Teachers: improving individual performance, team development and social integration. Az Alpha College-ben az első héten angol nyelvórákat tartottak nekünk. A második héten testnevelő tanároknak szóló továbbképzés következett, ahol a délelőtti nyelvórákat folytatták, de délutánonként a tesis programok jöhettek.

Bővebben
Kelemenné Márkus Ágnes, Erasmus+ kurzus beszámoló - Óh, Barcelona, bárcsak...!

Nyolc tanártársammal együtt nekivágtunk a nagyvilágnak, hogy új ismereteket, új tapasztalatokat gyűjtsünk, amit másokkal is megoszthatunk. Én utaztam elsőként egy elképesztően izgalmas városba, Barcelonába 2018. június 25-30 között egy fantasztikus továbbképzésen vehettem részt: HAPPY SCHOOL - Positive Education for well-being and life-skills development. Ez nagyjából annyit jelent, hogy milyen úton, mely módszerek, technikák segítségével juthatunk el, vagy közelíthetünk ahhoz, hogy iskolánk boldog iskola lehessen, ahol az életvezetési készségek fejlődhetnek, és mindenki jól érezheti magát.

Bővebben
Bemutatkozások

Az Erasmus+ pályázat keretében kiutazó tanáraink rövid bemutatkozása.

Bővebben
Introductions

A brief introduction to our teachers who are coming out of Erasmus +

Bővebben
Első lépések

Az Első Lépés projektünk iskolánk első Erasmus+ pályázata. Ennek során felmértük és megterveztük intézményünk fejlődési céljait.

Bővebben
First Steps

The project called “First Step” is the first Erasmus+ programme in our school. This way we assessed and planned the aims of advancement of our institution.

Bővebben
Erasmus+ pályázat

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A kiadványban (közleményben) megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.


Bővebben

Legfrissebb híreink

További hírek