„Utazás a fenntartható jövőért”

Komplex -természettudományi, robotika, digitális alkotás- projektünk 3.150.000 Ft pályázati támogatás segítségével valósult meg 2021. szeptember 09. és 2022.december 22. között.

A komplex tehetséggondozás foglalkozásait egy keretjáték tette izgalmassá: diákjaink egy idegen bolygó képviselőiként érkeztek Földünkre, s a Kárpát-medencében építették fel titkos bázisukat. Különös járműveket építettek és segítségükkel ismerték meg a táj állat-és növényvilágát, környezetvédelmi gondjait, fenntarthatósági célkitűzéseit. Tudósaik nemcsak a földi ökoszisztémát és annak problémáit, hanem a kultúrát és a művészetet is tanulmányozták, majd felépítették okos városukat. A pályázatban résztvevő robotika, természettudományos és digitális alkotó tehetségműhelyek diákjai sok új ismerettel gazdagodtak - szenzorok, motorok, drónok programozása, robotok építése és vezérlése, jelzőrendszerek, okosházak, automata üvegházak, öntözőrendszerek, interaktív képek, mozgás-modellek készítése, 3D tervezés és nyomtatás, lézervágás , s az alkotás mellett természetjáró kirándulásokon, az Alba Innovár Digitális Élményközpont foglalkozásain is részt vettek.

A megvalósításban résztvevő pedagógusok: Elekszél Szélpál Ildikó, Kardos Mónika, Kiss Tamás, Kovács Ibolya, Németh István.

A pályázati projektet a Nemzeti Tehetség Program és a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatta.

 

 

 Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!