Advent, karácsony a Sziládyban

Áldott, szép karácsonyt és szeretetben gazdag, békés, boldog újesztendőt kívánunk!

Advent első hetében a gimnáziumban is kihelyezték az adventi koszorúkat és meggyújtották az első adventi gyertyákat. Decemberben folyamatosan jótékonysági sütiárusítást tartottak az osztályok az aulában, a bevételből a Kárpát-Medencei Református Oktatási Alapot támogatják. December 6-án, délelőtt érkezett a gimnáziumba a Mikulás. December 12-től 16-ig nagyszünetekben az aulában a nyelvi csoportok adventi, karácsonyi dalokat énekeltek. December 16-án, 11 órától a református templomban tartották a karácsonyi istentiszteletet, ahol Arany-Michels Tímea iskolalelkész igehirdetését hallgathatták meg a tanulók. Este a karácsonyi vacsorán Szabó Ferenc igazgató köszönte meg az iskola dolgozóinak munkáját.

Szabó Ferenc igazgató beszéde a karácsonyi vacsorán

Nagyrabecsült Kollégáim!
Szeretettel köszöntelek Benneteket itt az adventi vacsoránkon.
Megkülönböztetett tisztelettel köszöntöm nagytiszteletű Bocskorás Bertalant és feleségét Enikőt, akik a mai napon költöztek Kiskunhalasra.
Köszöntöm a tanár kollégákat és köszönöm nekik az elköteleződésüket a pedagógus pálya és az iskola felé. Nélkületek becsöngetéskor nem csukódna be a tanterem ajtaja – esetleg becsapódna – nélkületek nem lennének osztályközösségek, fejlődés, kirándulások, ballagás, emelt és közép szintű érettségik, nyelvvizsgák, versenyeredmények, egyszóval kiművelt, gondolkodó emberfők, akikre a jövő társadalma épülhet. Tisztában vagyok vele, hogy az kevés, hogy én ezt nagyra értékelem. Békességet, józanságot és kitartást kívánok magunknak ebben a nehéz és feszült időszakban!
Köszönöm a lelkipásztorok munkáját, nem beszélve az imádságaikról, amelyet értünk mondanak. Köszönöm, nekik alázattal végzett szolgálatukat és, hogy mindig készséggel rendelkezésre állnak. Egy olyan pluszt adnak nekünk, amely nélkül higgyétek el, hogy kevesebbek lennénk és minden sokkal nehezebben menne. Köszönöm nekik, hogy megmutatják nekünk emberi oldalukat is és közöttünk, nem pedig felettünk vannak! Isten áldja meg szolgálatukat!
Köszöntöm a KREIGH dolgozóit és nagy örömömre szolgál, hogy elfogadták a meghívásunkat és velünk együtt zárják az évet. Nélkülük nem kapnánk fizetést, a számláink nem lennének elszámolva, a nyugdíjalapunk se gyarapodna, útiköltség elszámolásra sem mehetnénk senkihez és megannyi sok feladat, amelyet ők végeznek értünk. Köszönjük nekik a sok monitor előtt töltött időt és a közlönyök folyamatos tanulmányozását, az áldozatos munkájukat!
Köszöntöm a technikai személyzetet, akikre mindig számíthatunk: ha pakolni kell, sepregetni, hegeszteni, fúrni, faragni, festeni, ugrasztani valakit, amikor elfogy a kávéfőzőhöz a tanáriban a víz, egyszóval mindig rendelkezésre állnak és segítik a munkánkat ide értve az iskolai kerékpárok pakolását és szükség esetén a kazánok szerelését. Köszönöm, hogy itt vannak velünk ők is.
Köszöntöm a tisztaságért felelős kolléganőket. Kiürített szemetesek, tiszta padló, üres padok, nem könnyű fizikai munka, amit ők naponta azért végeznek, hogy jó érzéssel mehessünk be az általunk használt helyiségekbe. Köszönöm nekik, hogy naponként felveszik ezt az izzasztó, derékpróbáló munkát.
Köszöntöm a titkárság dolgozóit, akik a háttérben folyamatosan azon dolgoznak, hogy ne szenvedjünk semmiben sem hiányt, legyen csoki, pezsgő, busz, sorolhatnám a megszervezendő feladatokat, amelyek megoldásait nekik köszönhetjük.
Köszöntöm a konyha dolgozóit, akiknek a finom ebédeket köszönhetjük egész évben és most is készültek. Gondoskodtak róla – újfent munkaidejükön felül – hogy ne menjünk haza üres gyomorral. Köszönjük szépen!
Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy megértette és komolyan vette az energiaárak miatt megfogalmazott kérésünket és odafigyeltek a fűtésre és az áramhasználatra, nem beszélve a nyomtatásról. Nem ehhez szoktunk hozzá és bizony most rákényszerülünk a spórolásra.
Egy nem könnyű időszakon vagyunk túl és várhatóan ezek után is nagyon kell figyelnünk a kiadásainkra.
Köszönöm a szervezőknek a terítést és a műsort!
Töltekezzetek fel a szünetben! Ha tehetitek, akkor menjetek el karácsonykor istentiszteletre vagy szentmisére és gondoljatok azokra is, akiknek nehézségeik vannak, segítsétek őket, amivel tudjátok!
Mindenkinek szeretetteljes, Istentől megáldott békés karácsonyt és jó pihenést kívánok!
Végezetül egyetlen vers a Szentírásból János evangéliumából: Az Ige testé lett. (Jn 1,14)
Áldás, békesség!



Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!