„Osztály az osztályért”

2013 óta nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Szilády Áron Református Gimnáziumban egy rendhagyó formájú karitatív program, mely nem szokványosan készíti fel diákjait a közelgő advent időszakára, már október elejétől fogva.

Az iskola évek óta együttműködésben áll az országos Korábban Érkeztem Alapítvánnyal. Az „Osztály az osztályért” projekt, melyet ez az alapítvány kezdeményezett, tökéletesen beleillik a gimnáziumban kitűzött nevelési célrendszerbe. Az igen kifejező cím alatt annyi történik, hogy középiskolai önkéntes diákok által kézzel készített dekorációkkal, karácsonyi díszekkel ékesítik fel a kórházi gyermek- és csecsemőosztályokat az ünnepek időszakára.  A program az évek során számtalan átalakuláson ment keresztül, és ma már az iskolai közösségi pontok gyűjtésével is szervesen összefügg. Az érettségire bocsájtás feltétele ugyanis 50 önkénteskedéssel eltöltött óra igazolása, melyhez ez egy ideális lehetőség. A projektben szociális és közösségi érdekek, egyházi iskolai attitűd formálás és pályaorientációs törekvések találkoznak – mindaz, amiről az iskolai közösségi szolgálat is szól. Szabó Tünde közösségi szolgálat koordinátor örömmel irányítja ezzel a diákok figyelmét az önkéntes társadalmi felelősségvállalásra, valamint a karitatív szemléletre, megalapozva ezzel a következő generációban az együttérzés kultúráját. A dekorálásba a Sziládyban idén 28 diák tette bele szívét-lelkét.  A projekt közkedveltségét az is mutatja, hogy a diákok között többen is évek óta visszatérő segítők, eddig összesen közel 200-an vettek részt a programban. Ezévben az igazi öröm azonban mégis az volt, hogy a díszek elkészülte után a tanulók közül néhányan saját maguk juttatták el a műveiket a kórházba, és közösen fel is díszítették azt, miután a COVID miatt éveken át csak postán juttathatták be a dekorációkat. 2022-ben a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház 3 részlege öltözhetett díszbe december 5-én, mely gesztussal a sziládysok sok erőt és kitartást kívánnak minden kis betegnek és az ünnepek alatt dolgozó ápolóknak, orvosoknak.

Fényképek...
Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!