A 2022/23-as tanév ballagásán díjazott diákok, szülők bemutatása

Pro Excellentia-díj

Eke Mónika

Hét évig kitűnő tanulója iskolánknak, egyszer évfolyammásodik. Sport és művészeti tevékenysége is kiemelkedő volt, a röplabda csapat és az iskolai énekkar lelkes tagja. Német nyelvből B2 komplex nyelvvizsgával rendelkezik.

Fodor Bence

Hét évig kitűnő bizonyítványt szerzett, országos történelemversenyen eredményesen szerepelt.

Molnár Levente

Mint kitűnő tanuló, évfolyam első vagy második helyezést ért el az itt töltött 8 éve alatt minden alkalommal. Országos német nyelvi és történelemversenyeken öregbítette iskolánk hírnevét. Nyelvérzékének és kemény munkájának köszönhetően már 9. osztályban megszerezte felsőfokú nyelvvizsgáját német nyelvből és emellett még egy középfokú angol nyelvvizsga büszke birtokosa is. Gratulálunk, sikerekkel teli jövőt kívánunk!

Olajos Tamara Hanna

Kiemelkedő tanulmányi és közösségi munkájáért minden tanév végén elismerésben részesült. Matematika, kémia, történelem, magyar nyelv és irodalom tantárgyakból megyei és országos sikereket ért el egyéni és csapatversenyeken is. Szépirodalmi tehetségét nemzetközi pályázatokon mutatta meg évről évre. Gimnazistaként jelentős városi közéleti tevékenységet folytatott. Nevét megtanulták a városi könyvtárban, a múzeumban és a Halasmédiában is.

Tamara a Pro Excellentia-díj mellett az Iskolai Közösségi szolgálatért járó elismerés vagyis a KÖSZI-díjat is elnyerte a 2023-as évben, mivel a kötelező 50 óra közösségi szolgálat több mint tizenkétszeresét teljesítette: 623 órát.

Bata Vince Péter

Kiváló tanulmányi eredményei mellett C1 komplex nyelvvizsgát szerzett angol nyelvből. Iskolánk énekkarának oszlopos tagjaként színesítette  gimnáziumunk műsorait, énekversenyeken remekelt. A Református Iskolák Országos Röplabda versenyén ezüstérmes csapat tagja. A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanversenyének espereskerületi fordulóján 2. helyezést ért el csapatával. Bolyai Anyanyelvi Verseny megyei fordulójában 8. helyezett csapat tagja

Figura Márton

Nyolc évig iskolánk kitűnő tanulója, aki matematika tárgyból számos tanulmányi versenyen öregbítette iskolánk hírnevét. Legó robot versenyen megyei eredményekkel rendelkezik. C1 komplex nyelvvizsgát szerzett angol nyelvből. A Református Iskolák Országos Röplabda verseny ezüstérmes csapat tagja.

Horváth Marcell

Kiváló tanulmányi eredményei mellett C1 komplex nyelvvizsgát szerzett angol nyelvből, C1-es ECL versenyen országos 7. helyezett, matematika csapatversenyek dobogós helyezettje. A Református Iskolák Országos Röplabda verseny ezüstérmes csapat tagja. Bolyai Anyanyelvi Verseny megyei fordulójában 8. helyezett csapat tagja

Kovács Nóra Zsóka

Gimnáziumi évei alatt kiemelkedő tanulmányi eredményei mellett C1 komplex nyelvvizsgát szerzett angol nyelvből. Bolyai Anyanyelvi Verseny megyei fordulójában 6. helyezett csapat tagja.

Markó Vivien

Nyolc évig a gimnázium kitűnő tanulója, aki szorgalmával, kitartásával számos tanulmányi versenyen öregbítette iskolánk hírnevét hittan, biológia, matematika tantárgyakból, emellett német nyelvből C1 komplex nyelvvizsgát szerzett, német tantárgyból az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen előkelő helyen végzett. A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanversenyének espereskerületi fordulóján 2. helyezést ért el csapatával. Bolyai Anyanyelvi Verseny megyei fordulójában 6. helyezett csapat tagja, másik évben 8. helyezett csapatával. Az Országos Problémamegoldó Verseny régiós 4. helyezett csapatban. Vándorviadalon is eredményesen képviselte iskolánkat.

Patai Nóra Alexa

Nyolc évig a gimnázium kitűnő tanulója, aki számos tanulmányi versenyen öregbítette iskolánk hírnevét hittan tárgyból, illetve anyanyelvi, angol versmondó, versíró versenyeken ért el kiemelkedő eredményeket. C1 komplex nyelvvizsgát szerzett angol nyelvből, iskolánk lány röplapda csapatával számos mérkőzés dobogós helyezettje. A Bibó István Gimnázium által szervezett diákszimpóziumon 3. helyezést ért el. Szép magyar beszéd verseny 1. helyezettje. A Madarak és fák napja alkalmából rendezett országos verseny döntőjében 3. helyezett csapat tagja. Bolyai Anyanyelvi Verseny megyei fordulójában 6. helyezett csapat tagja, másik évben 8. helyezett csapatával. A Thúry József Emlékverseny 3. helyezettje. Az Országos Problémamegoldó Verseny régiós 4. helyezett csapatban. A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye hittanversenyének espereskerületi fordulóján 2. helyezést ért el csapatával. Vándorviadalon is eredményesen képviselte iskolánkat.

Szélig Nóra Noémi

Kiváló tanulmányi eredményei mellett iskolánk lány röplapda csapatával dobogós helyezéseket ért el. Angol és német B2 komplex nyelvvizsgája van. Bolyai Anyanyelvi Verseny megyei fordulójában 6. helyezett csapat tagja. Az Országos Problémamegoldó Verseny régiós 4. helyezett csapatban. A Zöld Híd Egyesület versíró versenyének különdíjasa.

Csizovszki Enikő

A keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskolából érkezett a Sziládyba. A gimnázium négy évét reál tagozaton, végig kitűnő eredménnyel végezte.Szorgalmas, kitartó munkáját tanárai számtalan tantárgyi dicsérettel jutalmazták. Angol nyelvből B2 komplex nyelvvizsgával rendelkezik. Informatikából és angol nyelvből előrehozott érettségit tett. Tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen pénzügy és számvitel szakon kívánja folytatni.

Haskó Zsolt

A kiskőrösi KT Bem József Általános Iskolából érkezett a Sziládyba. A gimnázium négy évét biológia-kémia tagozaton, végig kitűnő eredménnyel végezte. Több tanulmányi versenyen is részt vett, az ECL Országos Nyelvi Versenyen 2020-ban angol nyelvből harmadik helyezést ért el. Angol nyelvből előrehozott érettségi vizsgát tett. A kutatási munkába is belekóstolt, projektjének címe: Klímaváltozás - Kényszerek, lehetőségek a Dél-Alföld vízháztartásának példáján. Francia nyelvből B1-es szintű nyelvtudással, angolból pedig C2-es, azaz mesterszintű nyelvtudással rendelkezik. A Cambridge Proficiency nyelvvizsga elengedhetetlen nyelvi belépő a külföldi, angol nyelvű továbbtanuláshoz. Zsoltinak is ez a célja, a Stipendium Peregrinum ösztöndíj segítségével bejutni a King's College London egyetemre, ahonnan már feltételes felvételi ajánlatot kapott. Szívből kívánjuk, hogy teljesüljön az álom!

Kubas Panna

A soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskolából érkezett a Sziládyba. A gimnázium négy évét humán tagozaton, végig kitűnő eredménnyel végezte. Német nyelvből a Goethe Intézetben szerzett C1-es komplex nyelvvizsgát. Informatikából és német nyelvből előrehozott érettségi vizsgát tett. Panna gyakran konferált iskolai rendezvényeken, magabiztos kiállásának és szép beszédhangjának köszönhetően. A humán tantárgyak szeretete megmaradt ugyan, de a továbbtanuláshoz más területet választott, az Óbudai Egyetem mérnökinformatikus szakát.

Stenczel László

A keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskolából érkezett a Sziládyba.A gimnázium négy évét reál tagozaton, végig kitűnő eredménnyel végezte. B2 komplex nyelvvizsgával rendelkezik angol és német nyelvből. Németből és informatikából középszinten előrehozott érettségi vizsgát tett. Az utóbbiból emelt szintű érettségire készül, mivel az ELTE programtervező informatika szakán készül tovább tanulni. 

Pro Nobis-díj

Kopasz Bence

Részt vett a fizika népszerűsítésében azzal, hogy a Kutatók Éjszakáján, a Kis Kutatók Délutánján és egyéb szakköri foglalkozásokon előadásokat tartott az elmúlt években több korosztálynak. A tanítási órák megtartásában kiemelkedő segítséget nyújtott tanárainak.

Hirkó Mirtill

A 12.b osztályközösségének alappillére, kiváló építője, kiemelkedő tagja, akire az osztály és osztályfőnöke mindig számíthatott. Mirtill kiváló tanulmányi eredményével, aktív közösségi szerepvállalásával iskolánk és a felnövekvő fiatalság  hiteles példaképe, akire méltán lehet büszke mind iskolája, mind az egyetemi éveiben majd őt körülvevő fiatalság illetve családja és tanárai.

Maróti Bence Csaba

A Sziládyban töltött két év alatt Bence nevét minden sziládys diák megtanulta. A Diákprefektórium tagjaként ötleteit, szervezési képességeit számos iskolai rendezvényen kamatoztatta. Ezek közül kiemelkedett az Amerikai Nagykövetséghez a tavalyi tanévben beadott nyertes pályázata, amely egy, az egész iskolát megmozgató Amerika projekt nap keretében valósult meg. A közösség összetartó ereje fontos muníció mindenki számára, ezért is kiemelkedő az a munka és odaadás, amellyel a Szilády Kupa szurkoló táborát összekovácsolta Bence. Köszönjük az értünk végzett munkát! A továbbtanulási terveihez stabil alap a 12. év végi kitűnő bizonyítvány, az angol nyelvből letett C1-es komplex nyelvvizsga és az előrehozott informatika és angol érettségi.

Pro laudem Augendo-díj

Darányi Aisa

Öt évig a röplabda csapat erőssége volt, nyolc éven keresztül az iskolai énekkar tagja volt: rendezvényeinken és országos versenyeken bizonyított.

Harnóczi Virág Eszter

Évekig volt az iskolai színjátszó csoport tagja. Prózamondó és versmondó megyei versenyeken, rendezvényeinken az énekkarban és konferálóként eredményesen szerepelt. Hét évig a röplabda csapat tagja, csapatkapitányként országos versenyekig vitte csapatát.

Viola Benedek

Az iskola kézilabda csapatában hét évig kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A kötelező közösségi szolgálat hétszeresét teljesítette. A református hittantáborok megvalósításában kiemelkedő segítséget nyújtott.

Szabó Áron Timóteus

Az iskolai műsorokat számos alkalommal színesítette szavalataival, prózai előadásaival. Szavalóversenyeken kiemelkedő eredményekkel képviselte gimnáziumunkat.

Bozsóki Dániel

Hihetetlen odaadással és felelősségtudattal végezte a stúdiósi munkát.Iskolai rendezvényeken hangosított, intézte a technikát, felügyelte az események gördülékeny megvalósulását. A ballagás sem kivétel ez alól, Dani a technikai pult mögül, munkáját precízen elvégezve mond búcsút az Alma Maternek. Kívánjuk, hogy majd a jövőbeni munkád is okozzon ennyi örömet számodra!

Vadkerti-Tóth Roland 12.

„A világ legértékesebb és legszebb dolgait nem lehet látni, és érinteni. Csak szívünkkel érezni.” (Helen Keller)

Humán tagozatos diák lévén az elmúlt négy év alatt mindig értékként tekintett a magyar irodalom, a nyelvtan és a művészetek tudományterületeire. Roland jellegzetes hangját gyakran hallhattuk iskolai, illetve városi rendezvényeken, szívesen konferált, s amit vállalt precízen, pontosan megoldotta. Mindig számíthattunk a munkájára.

Versenyeken is szívesen szerepelt:

  • a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házmunkatársai által meghirdetett „A család” című alkotói pályázaton megyei 2. helyezett lett 2021-ben.
  • a Pécsi Tudományegyetem által szervezett Hyperión Verseny (tanulmányi verseny a görög-római kultúráról) országos döntőjében a HyperQuest. latin kategóriában 8. helyezést ért el csapatversenyben.

Roland logopédia szakra készül. Kívánjuk, hogy legyen sok öröme a választott hivatásában!

Szathmáry Julianna-díj

Fodor Bence

Kiskunhalasi Református Egyházközség és a Református Ifjúsági Kör aktív tagja, az egyház több programjának megvalósításában (hittantábor, igeolvasás) segítette a lelkészek munkáját.

Viva la musica-díj

Bata Vince Péter

Énekkarban, szólóban töretlenül színesítette iskolánk programjait, zenei versenyeken sikeresen szerepelt.

Fodor Ágnes

Énekkarban, szólóban, zenekarral mindvégig színesítette programjainkat, képviselte iskolánkat városi rendezvényeken, versenyeken kiválóan szerepelt.

Szabó Áron Timóteus

Énekkarban, szólóban, zenekarral egyaránt az utolsó pillanatig színesítette programjainkat, szerepelt kiválóan, képviselte iskolánkat városi rendezvényeken, valamint számtalan esetben segítette az iskola hivatalos programjait hangtechnikai feladatok ellátásával.

Jerémiás Béla-díj

Figura Márton

Számos matematika versenyen ért el kimagasló eredményeket. A Református Iskolák Országos Matematikaversenyén minden évben dobogós helyezésben részesült, tovább öregbítve iskolánk hírnevét.

Jó tanuló, jó sportoló

Benyó Gergely

A Szilády labdarúgó csapatának tagja, emellett jeles rendű tanuló. Szilády és Tekó Kupát is nyert csapatával, országos történelemversenyen is képviselte iskolánkat.

Sportban kiválóan teljesító diákok

Leány labdarúgók:

Balázs Bettina, Balogh-Szabó Aliz, Bálint Anna, Krug Adél, Miklósovics Tifani

Fiú labdarúgók

Benyó Gergely, Fenyvesi Bálint, Kőrösi Dániel, Mike Dávid, Szuromi Vajk Ádám, Vojnics-Rogics Levente

Leány röplabda csapat tagjai

Darányi Aisa, Eke Mónika, Harnóczi Virág Eszter, Markó Vivien, Patai Nóra Alexa, Szélig Nóra Noémi

Fiú röplabda csapat tagjai

Bata Vince Péter, Figura Márton, Horváth Marcell, Kopasz Bence, Schveizer Balázs, Stantic Teo

Fiú kézilabda csapat tagjai

Baricz Máté, Fodor Bence, Forgó Gergő, Patik Bence Tamás, Szabadi Noel, Viola Benedek, Weinhardt János és Juhász Döme Bálint, aki a fiú labdarúgó csapatnak is aktív tagja volt.

A gimnázium kosárlabda csapatának tagja

Rúzsa Eszter

A fitnesz sportág kiváló sportolói

Döme Vanessza, Suhajda Dorina Csenge és Szakál Maja

Pro liberis scholae-díj

Jójárt Andrea

Nyolc évig a 12.A osztály pénztárosa, rendezvényeink anyagi és szellemi támogatója.

Nagy Emőke

A Szülők Iskolai Közösségének elnöke volt az utóbbi években, 11 évig jártak iskolánkba gyermekei, azóta segíti a szalagavató, a ballagás, a Szülők Bálja és a pályaorientációs nap megszervezését.

Olajosné Ilovai Katalin

Iskolánk életében meghatározó szerepet játszott: karácsonyi jótékonysági sütivásár, egészségnap, ballagás, szalagavató, emlékkönyv készítése. Nyolc éve vesz részt a 12.A osztály életében. Segített osztálykirándulásaink programjainak előkészítésében és megvalósításában, valójában az osztály életének minden mozzanatában: legyen az hivatalos vagy magánéleti, segítette osztályát.

Suhajda Krisztiánné Szervánszky Judit

Négy éve a Szülők Iskolai Közösségének tagja, rendezvényeink anyagi támogatója. Mindig számítani lehetett munkájára: banketten, ballagáskor, szalagavatón, Szülők Bálján, karácsonyi jótékonysági sütivásáron és nemzeti ünnepeinken. 

Juhász Tímea

Nyolc éven keresztül segítette a 12.B osztállyal kapcsolatos ügyek intézését, a Szülők Iskolai Közösségének kiemelkedően aktív tagja, akire az iskola minden rendezvényén számíthattunk. Köszönjük segítőkészségét, kitartását.  Hálásak vagyunk odaadó munkájáért, megbízhatóságáért. Reméljük számíthatunk segítségére az elkövetkezendő években is.

Rúzsa Tamásné

Nyolc évig a 12.B osztály pénzügyeinek intézője, szervezője, akire bármikor számíthattunk. Hálásak vagyunk megbízható, precíz munkájáért és kitartásáért, türelméért. Kívánunk neki jó egészséget és sok örömet családjával!

Dankó Erzsébet

Négy éven keresztül képviselte a 12.c osztályt a Szülők Iskolai Közösségében, valamint segítette az osztályfőnöki tevékenységet.Minden fontos rendezvényen számíthattunk önzetlen munkájára. Hálás szívvel köszönjük és jó egészséget kívánunk!

A díjak rövid leírása

Pro Excellentia-díj

A díjat azok a tanulók kaphatják, akik gimnáziumi éveik alatt kiváló tanulmányi eredményt értek el, illetve példás magatartást tanúsítottak vagy országos versenyeken öregbítették iskolánk hírnevét.

A díj oklevél, ezüstérem és könyvutalvány.

Pro Nobis-díj

A díjat azok a tanulók kaphatják, akik önzetlenül, kitartó szorgalommal és szakértelemmel kimagasló segítséget nyújtottak az iskola pedagógusainak, illetve hitoktatóiknak az iskolai élettel kapcsolatos programok magas szintű megvalósításában.

A díj oklevél és pénzjutalom.

Pro Laudem Augendo-díj

A díj adományozható azoknak a végzős tanulóknak, akik jelentős versenyeredményt értek el, sok közösségi munkát végeztek, illetve odaadóan vettek részt az énekkar vagy más iskolai szervezet életében vagy sportban.

A díj oklevél, ezüstérem és könyvutalvány.

Szathmáry Julianna-díj

A díj a legjobb református diáknak adományozható.

A díj oklevél és pénzjutalom.

Viva la musica-díj

A zenei díj adományozható, azoknak a végzős diákoknak, akik gimnáziumi tanulmányaik alatt az iskola zenei életében, programokon aktívan közreműködtek, zenei versenyeken vettek részt.

A díj oklevél és ajándéktárgy.

Jerémiás Béla-díj

A díjat a matematika tantárgyban kimagasló teljesítményt nyújtó diákok kaphatják.

A díj oklevél és pénzjutalom.

Pro liberis scholae-díj

A díjat azok a szülők kaphatják, akik a legtöbbet tették azért, hogy tanulóink zavartalanul fejlődhessenek az iskolás éveik alatt.

A díj oklevél és ezüstérem.

 

A ballagáson is levetített fényképes formában erre a linkre kattintva lehet letölteni!



Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!