Sziládys diákalkotók

Hering Janka és Kovács Hanna iskolánk tizenegyedikes művészeti tagozatos tanulói.

Természetes, hogy a pályaválasztás kérdése egyre sürgetőbbé válik számukra. Janka színházi díszlettervezőnek készül, Hanna még nem döntött. Alkotásaikat rendszeresen kiállítják az iskolában, ahol gyönyörködhetnek bennük sziládys diákok, tanárok, s a hozzánk látogatók egyaránt. Irodalom órákon szeretik a versillusztráló feladatokat. Legutóbb a magyar drámairodalom remekműve ihlette meg őket.


(Janka)
Madách Imre Az ember tragédiája című művét dolgoztam fel makett formájában. Az ötletet Gazdag Éva tanárnő ültette a fejembe, amit nagyon vártam, hogy megvalósíthassak. Rögtön tudtam, hogy mindenképp forgó színpadot szeretnék a koncepciómba, viszont nehéz lett volna mind a 15 színt, egyenként megjeleníteni, ezért a prágai és párizsi színeket választottam. Így megvalósul az „álom az álomban” elképzelés. Minden alapanyagot igyekeztem a lehető legkörnyezetbarátabb módon kiválasztani és felhasználni. A színek váltakozását cserélhető háttérrel emeltem ki, illetve Keplerhez kapcsolódóan égősorral jelenítettem meg a csillagokat a háttérben.

(Hanna)
A rajzolás mindig is a szenvedélyem volt. Amikor először forgattam ,,Az ember tragédiáját”, azonnal képekben láttam a színek és hangulatok táncolását. Jankovics Marcell és Zichy Mihály munkái pedig inspiráltak arra, hogy kifejezzem a saját és a mű különleges világát. Az, hogy még nem tudtam dönteni a restaurátor és az illusztrátor között, azt jelzi, hogy két különböző út hívogat. Mindkettő vonzó számomra, és mindkettő lehetőséget ad arra, hogy a kreativitásomat használhassam. Most az az érzésem, hogy mindkét területet felfedezném, hogy jobban megismerjem őket, és megtaláljam, melyik felel meg leginkább az igényeimnek és vágyaimnak. Lehet, hogy végül mindkettőt beépítem az életembe, hiszen mindkettő lehetőséget ad a kifejezésemre és a művészi kibontakozásomra. Fontos számomra, hogy nyitott maradjak az összes lehetőségre, és kövessem az inspirációmat, ami a legjobb útmutató lesz az alkotói utamon.

Fényképek...



Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!