A 2023/24-es tanév ballagásán díjazott diákok bemutatása

Pro Excellentia-díj

Vas Emma 12.A

Az itt töltött nyolc tanévben mindvégig kitűnő tanuló volt, minden tanévben évfolyamelsőként vagy -másodikként végzett. Emma 3-szoros Bács-Kiskun megye, és vármegye kosárlabda bajnoka, Országos Kosárlabda Döntő 6. és 10. helyezett, gólkirály, sokszoros streetball bajnok, Református Országos Bajnokság 5. helyezett, “A legeredményesebb kosárlabdázó” szakmai díj címet ötször nyerte el. Az “év védője” cím birtokosa. Csapatkapitány, igazi vezéregyéniség, az utolsó pillanatig minden alkalommal, minden erejével harcolt a kitűzött célért. Az iskola történetének legeredményesebb kosárlabdázója.

Ficsór Flóra 12.B

A gimnázium nyolc évét végig kitűnő eredménnyel végezte. Szorgalmas, kitartó munkáját tanárai számtalan tantárgyi dicsérettel jutalmazták, négy éven át volt évfolyamelső. Angol nyelvből C1 komplex nyelvvizsgával rendelkezik.

Hazai Hanga Lina 12.B

A gimnázium nyolc évét végig kitűnő eredménnyel végezte. Precíz, lelkiismeretes munkáját tanárai tantárgyi dicséretekkel jutalmazták. Angol nyelvből B2 komplex nyelvvizsgával rendelkezik.

Lengyel Zsigmond Lőrinc 12.B

A gimnázium nyolc évét végig kitűnő eredménnyel végezte. Tehetségét a reál tantárgyakban kamatoztatta, számos megyei és országos természettudományos verseny dobogósa, különdíjasa. Tanárai számos tantárgyi dicsérettel jutalmazták az erőfeszítéseit. Angol és német nyelvből is B2 komplex nyelvvizsgával rendelkezik.

Szilágyi Zsombor 12.B

A gimnázium nyolc évét végig kitűnő eredménnyel végezte. A természettudományos tantárgyakban és a történelemben is jeleskedik. Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny előkelő helyezettje földrajz tantárgyból. Szorgalmát tanárai is elismerik. Angol nyelvből B2 komplex, német nyelvből C1 írásbeli nyelvvizsgával rendelkezik.

Egyed-Izsák Zsófia 12.D

Négy évig a gimnázium kitűnő tanulója, tanulmányai során évfolyamelső. Kiváló tanulmányi eredménye mellett a tavalyi tanévben C2, mesterfokú komplex nyelvvizsgát szerzett angol nyelvből. Kitartó szorgalma, példamutató magatartása társai számára példaértékű.

Simola József 12.D

Négy évig a gimnázium kitűnő tanulója. Kiváló tanulmányi eredménye mellett C1 komplex nyelvvizsgát szerzett angol nyelvből. Megbízható, példamutató magatartású, aki az iskolai életben is jelen volt. Minden évben önzetlen segítője a Szilády-kupa rendezvénynek, továbbá rendszeresen képviselte iskolánkat több sportrendezvényen különféle sportágakban (kézilabdázott, röplabdázott és úszott).

Pro Nobis-díj

 

Horváth Csongor 12.A

Nyolc tanéven keresztül segítette az osztályközösség működését. Diák mentorként a konfliktusok kezelésében nagy szerepe volt. Megbízható jelenlétére és segítségére mindig lehetett számítani osztályfőnökének és tanárainak egyaránt.

Lukács Péter 12.B

A gimnázium jeles tanulója, aki angol nyelvből B2 komplex nyelvvizsgával rendelkezik. Társaival együtt a Neumann 120 Gazdasági Vetélkedő 2023 elnevezésű országos versenyen 2. helyezést el. A Diákönkormányzat odaadó, aktív tagja, az iskola életét szervező csapat egyik alappillére.

László Vivien 12.C

Vivien rendkívül szorgalmas, céltudatos tanuló, az utolsó két évben kiváló bizonyítványt szerzett, és a sok tanulás mellett jutott ideje az osztályprogramok támogatására is. Szívügyének tekintette többek között a szalagavató és a ballagás színvonalas lebonyolítását, ezzel nagyban megkönnyítette az osztály életét.

Kovács Ádám 12.D

Szervezőkészségével, tenni akarásával elnyerte társai bizalmát, az osztály DP képviselője lett. Közösségi munkája kiemelkedő, tanárai és diáktársai mindig számíthattak rá. Számos iskolai program szervezője, segítője. Többek között közreműködött a diáknap, a Kutatók éjszakája programok megvalósulásában.

Pro Laudem Augendo-díj

 

Molnár Gréta 12.A

Nyolc éven át az iskola közösségi életének megbízható, aktív tagja volt. Gólyatábor, gólyaavató szervezésében, a lebonyolításának segítésében, az iskola diákéletének alakításában végezte lelkes munkáját.

Tanács Nóra 12.A

5 évesen kezdett el asztaliteniszezni. Ötszörös magyar bajnok, két egyéni, egy csapat, és két páros versenyszámban. Többszörös magyar válogatott ifjúsági és serdülő kategóriában, kétszer képviselte Magyarországot Európabajnokságon 2022-ben, és 2024-ben. Diákolimpiát nyert A kategória, egyéni versenyszámban 2022-ben felnőtt top 16 harmadik helyezett. A kiskunmajsai női felnőtt extraligás csapat tagja. Kétszer részesült Magyarország jó tanuló, jó sportolója miniszteri elismerésben. Diákolimpiát nyert az iskola színeiben, valamint rendszeresen eredményesen képviselte iskolánkat a Református Iskolák Sakk- és Asztalitenisz bajnokságán.

Boros Edina 12.B

A 12.b osztályközösségének alappillére, kiváló építője, kiemelkedő tagja, akire az osztály és osztályfőnöke mindig számíthatott. Mosolygós, empatikus személyiségével, lelkes odaadásával mindig társai mellett állt. Nagyon jó érzékkel lépett oda azokhoz, akiknek egy-egy kedves szóra volt szükségük. Tortacsodái is melengették testünket, lelkünket. Köszönjük neked!

Ficsór Flóra 12.B

Az osztályának biztos pontja, az évek jeles pillanatainak digitális megörökítője, az osztályvideók készítője. 3-szoros Bács-Kiskun megye, és vármegye kosárlabda bajnoka, Országos Kosárlabda Döntő 6. és 10. helyezett, sokszoros streetball bajnok, Református Országos Bajnokság 5. helyezett. Az “év kosárlabdázója”, az “év védője” cím birtokosa. Igazi csapatjátékos, a tisztességes versenyszellem és sportszerűség egyik példaképe. A csapat legkeményebb védőjátékosa, motivációjával mindig erőt adott a csapatnak a legnehezebb pillanatokban is.

Karó Benjámin 12.B

8 éven keresztül jeles tanulója a gimnáziumnak és angol C1 komplex nyelvvizsgával is rendelkezik. Matematika és fizika tantárgyakból állandó résztvevője, díjazottja és dobogós versenyzője a megyei és országos versenyeknek, pl. a Szakács Jenő Megyei Fizikaversenynek.

Tóth Marcell 12.B

Iskolánk jó tanulója. Nyolc éve a Stúdió 2000 Tánc- és Sport Egyesület megbecsült tagja, a helyi, megyei és országos táncgálák előkelő helyezettje. Az utóbbi években elért eredményei: a Sundance és a Szoldance Kupa Felnőtt C latin kat. 1. helyezés, Közép -Magyarország Területi Bajnokság Latin táncok 1. helyezés, Standard táncok 2. helyezés, Ifjúsági Nyolctánc Bajnokság dobogósa. Osztálytársainak Szőke Viviennel együtt tanította be a látványos, színes táncot a szalagavató bálra.

Kiss Attila Dezső 12.C

Attila négy éven keresztül diákönkormányzati tagként képviselte a 12. c osztályt. Fontosnak tartotta a gimnáziumi közösség építését, ezért kitartóan segítette az iskolai programok megvalósulását. Magabiztos kiállásának és jellegzetes orgánumának köszönhetően rendezvényeinken gyakran konferált.  Angol nyelvből felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezik. Szabadidejében nagyon szeret sportolni, a foci és a kézilabda a kedvencei közé tartozik.

Egyed-Izsák Zsófia 12.D

Kiváló tanulmányi eredménye mellett több biológia és kémia tanulmányi versenyen képviselte iskolánkat.

  • A Fodor József Országos Biológia Versenyen 9. évfolyamon 3. helyezett lett.
  • A 11. évfolyamon a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi és Gyógyszerésztudományi Kara által kiírt „Tudomány, ami összeköt „ pályázat 3. helyezettje.
  • A Református Iskolák Országos Kémia Versenyén 11. évfolyamon 3. helyezést ért el.
  • Csapat versenyen is részt vett, a  Szent -Györgyi Albert tanulmányi versenyen csapatával országos 7. helyezést ért el.
  • Eredményesen szerepelt a biológia OKTV -en.

Az orvosi pályán tervezett továbbtanulásához hasonló kitartást és sok sikert kívánunk neki!

Kovács Ádám 12.D

Gimnáziumi évei alatt jeles rendű tanuló. Angolból nyelvből B2 komplex nyelvvizsgát szerzett. Rendszeres résztvevője a matematika tanulmányi versenyeknek.

  • A Bács-Kiskun Megyei Matematikaversenyen 10. évfolyamon 10., 12. évfolyamon 6. helyezést ért el.
  • A 12. évfolyamon a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen megyei 10. helyezett lett.

Ádám a sport területén is eredményesen szerepelt. Az idei tanévben megnyerték csapatban a Református Iskolák Országos Floorball versenyét.

Iskolai Közösségi Szolgálatért járó elismerés (KÖSZI-díj)

 

Jánosi Teodóra Margaréta 12.C

Teodóra elkötelezett, vallásos közegben otthonosan mozgó, keresztyén alapelvek mentén élő diákunk, akinek a karitatív szolgálat a lételeme. A kötelező iskolai szolgálatátát már 9. évfolyamtól fogva tudatosan adminisztrálva végezte. Önkéntes tevékenységének meglett méltó gyümölcse, hiszen 809 KÖSZI óráját tekintve nem lett vetélytársa. Ezzel több mint 16-szorosan teljesítette túl a kötelező minimumot. Szabadidejét az elmúlt 4 tanévben főleg a Continental Alapítvány, és a Koinonia Egyesület Tanodájának berkein belül töltötte, akikkel együtt hálásan mond köszönetet iskolánk a társadalmi felelősségvállalásban példaértékű és kiemelkedő szorgalmáért!

Viva la musica-díj

 

Darányi Csende 12.B

Darányi Csende 12.b osztályos tanuló a nyolc évfolyam alatt végig segítette gitár játékával az énekkar munkáját, színesítette az iskolai műsorokat, ünnepségeket és Csorvási Zoltán vezetésével városi, országos programokon vett részt különböző formációkban sziládys diákként. Büszkék vagyunk, hogy mint az iskolánk tanulója mindig számíthattunk készséges, kedves, együttműködő, kreatív személyiségére!

Jánosi Teodóra Margaréta 12.C

Jánosi Teodóra Margaréta 12.c osztályos tanuló a négy év folyamán két alkalommal ért el dobogós helyezést a Gimnázium Vegyes Karának altosaként országos versenyen. Emellett, mint a magyarországi Continental Singers tagja több éven keresztül szolgált keresztény előadóművészettel országos turnékon, lépett fel koncerteken országszerte. Továbbra is sok örömet kívánunk neki a következő szerepléseken!

Kolozsvári Eszter 12.D

Kolozsvári Eszter 12.d osztályos diák sziládys tanulóként a kezdetektől részt vett az énekkar programjain, kórusversenyen ért el dobogós helyezést a Vegyes Kar történetében két alkalommal is kiemelkedően magas szoprán hangjával. Köszönet lelkes, lendületes jelenlétéért, kreatív, együttműködő hozzáállásáért!

Simon Zsuzsanna-díj

 

Kiss Attila Dezső és Magyar Dávid 12.C

Kiss Attila Dezső és Magyar Dávid (12.c) ebben a tanévben harmadik alkalommal jutott be a Fülöp Márton emlékét őrző labdarúgás-történeti vetélkedő döntőjébe. Az évek során szerzett tapasztalatokat felhasználva, hosszas és kitartó felkészüléssel idén sikerült országos 1. helyezést elérniük, ahogy a médiában írták: „elsöprő fölénnyel”. Mindketten történelem tagozatos csoportba jártak, emelt szintű érettségire készülnek. A történelem iránti érdeklődésük, elkötelezettségük – párosulva a sport szeretetével – azt eredményezte, hogy a díjat most először kapják olyan diákok, akik nem szaktárgyi versenyen, hanem sporttörténelmi megmérettetésen remekeltek, ezzel is öregbítve gimnáziumunk hírnevét. Gratulálunk!

A természettudományokban legjártasabb diák elismerése

 

Lengyel Zsigmond Lőrinc 12.B

Az iskolában eltöltött évei alatt rangos matematika és fizika versenyek állandó résztvevője.

Az utóbbi évek dobogós eredményei:

  • Református Iskolák Országos Matematikaversenyén 4. hely,
  • Bács-Kiskun Megyei Matematikaversenyen 4. hely,
  • Budó Ágoston Országos Feladatmegoldó Versenyen 5. hely,
  • Református Középiskolák Tornyai Sándor Országos Fizikai Feladatmegoldó Versenyen kétszer is 1. hely, egyszer 3. hely.
  • Idén a Szakács Jenő Megyei Fizikaversenyen 1. helyezett lett, illetve elnyerte a Szakács Jenő-díjat, amely a versenyen a legjobb teljesítményt elért 12. évfolyamos gimnáziumi tanulót illeti meg. Ugyanezen a versenyen 10. évfolyamon a legszebb feladatmegoldásért járó Neumann-díjat érdemelte ki nem mindennapi feladatmegoldásáért.

Társaival együtt a Neumann 120 Gazdasági Vetélkedő 2023 elnevezésű országos versenyen 2. helyezést ért el. Gratulálunk kiemelkedő eredményeihez!

Az év diákjának járó elismerés

 

Szilágyi Zsombor 12.B

A Diákprefektórium vezetője volt az elmúlt egy évben. Az elnöksége alatt az iskola kulturális életének támogatója és lebonyolítója. Éltanuló. Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny résztvevője földrajz tantárgyból, melyen tavaly 10. idén 15. helyezést ért el. A Vármegyei Diákparlament Bács -Kiskun megyei delegációjának tagja, ahol megyénket képviselte az Országos Diákparlament ülésein. Továbbá társaival együtt a Neumann 120 Gazdasági Vetélkedő 2023 elnevezésű országos versenyen 8. helyezést ért el. Példaértékű a céltudatossága. Gratulálunk eredményeihez, kitartó munkájához!

A sportolók elismerése

 

A kézilabda sportág képviselői:

Bertalan Hanna, Kiss Attila Dezső és Simola József

A röplabda csapat tagjai:

Hómann Huba, Horváth Csongor, Kolozsvári Eszter, Kovács Boglárka, Papp Zsófia Csenge, Szekér Szonja

Labdarúgásban értek el eredményeket:

Erdődi Dániel, Konkoly Tamás, Kuklis Dorina, Magyar Dávid, Mihály Csongor, Nagy Bálint Balázs, Szabó Levente, Ternovszky Ferenc Hunor és Ürögi Tamás

A kosárlabda oszlopos tagjai:

Ficsór Flóra, Kovács Barbara, Pintó Annabella, Vas Anna és Vas Emma

A floorball sportág képviselői:

Ficsór Flóra, Kovács Barbara, Pintó Annabella, Vas Anna és Vas Emma

Elismerő oklevelet vehettek át a kosárlabda csapat edzői:

         Bagi Bertalan és Bánóczki Balázs

Pro liberis scholae-díj

 

12.A

Andriskáné Apjok Gabriella

Nyolc éven át a Szülők Iskolai Közösségének tagja. Mindig számítani lehetett munkájára a Szalagavatón, Szülők Bálján és az iskolai élet számos programján. Figyelmes és segítő tevékenységével végig kísérte a 12.A osztály életét.

12.B

Ficsórné Sáfár Anett, Hazainé Somogyi Tímea

A Szülők Iskolai Közösségének állandó és tevékeny tagjai. Gyermekeik 8 éve járnak iskolánkba, azóta segítik a szalagavató, a ballagás, a szülők bálja és a pályaorientációs nap megszervezését, lebonyolítását. A kezdetektől fogva odaadóan segítik és teszik gördülékennyé az osztály életét. Hálás szívvel köszönjük munkájukat.

12.C

Szamos Szilvia

Önzetlenül, sokszor a háttérben maradva, segítette az osztály életét, időt és energiát nem kímélve. Rá mindig lehetett számítani, még a legnehezebb helyzetekben is. Kívánunk jó egészséget és sok örömöt!

Vuitsné Gáspár Gabriella,

Négy éven keresztül kézben tartotta a 12. c osztály pénzügyeit, mindezt végtelen türelemmel és precizitással tette. Az osztály programjainak megvalósulását kreatív ötleteivel, konstruktív hozzáállásával mozdította elő. Köszönjük a munkáját!

Jánosi Ferenc Csaba

A négy év alatt az iskolai prevenciós programok szervezését és megvalósítását támogatta. A SzIK feladatainak ellátásában segítette a diákok programjait. A finnországi Erasmus utazás szervezője, segítője volt.

12.D

Kolozsvári Lászlóné

Négy éven keresztül kezelte az osztály pénzügyeit, segítőkész, mindenben lehetett rá számítani. Hálásak vagyunk megbízható, precíz munkájáért és kitartásáért, türelméért.

 

A díjak rövid leírása

Pro Excellentia-díj

A díjat azok a tanulók kaphatják, akik gimnáziumi éveik alatt kitűnő tanulmányi eredményt értek el, illetve példás magatartást tanúsítottak vagy országos versenyeken öregbítették iskolánk hírnevét.

A díj oklevél, ezüstérem és könyvutalvány.

Pro Nobis-díj

A díjat azok a tanulók kaphatják, akik önzetlenül, kitartó szorgalommal és szakértelemmel kimagasló segítséget nyújtottak az iskola pedagógusainak, illetve hitoktatóiknak az iskolai élettel kapcsolatos programok magas szintű megvalósításában.

A díj oklevél és pénzjutalom.

Pro Laudem Augendo-díj

A díj adományozható azoknak a végzős tanulóknak, akik jelentős versenyeredményt értek el, sok közösségi munkát végeztek, illetve odaadóan vettek részt az énekkar vagy más iskolai szervezet életében vagy sportban.

A díj oklevél, ezüstérem és könyvutalvány.

Viva la musica-díj

A zenei díj adományozható, azoknak a végzős diákoknak, akik gimnáziumi tanulmányaik alatt az iskola zenei életében, programokon aktívan közreműködtek, zenei versenyeken vettek részt.

A díj oklevél és ajándéktárgy.

Pro liberis scholae-díj

A díjat azok a szülők kaphatják, akik a legtöbbet tették azért, hogy tanulóink zavartalanul fejlődhessenek az iskolás éveik alatt.

A díj oklevél és ezüstérem.

 

Kapcsolódó tartalom



Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!