Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Sziládys lettem

Archivált tartalom! Megtekintés: 1180

Tavalyi tanévben felvételt nyertem a Kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium 8 évfolyamos osztályába. Emlékszem augusztusban mennyire izgultam a gólyatábor előtt, de pár óra alatt megszűnt bennem minden félelem.

Megnyugtatott Tünde néni szeretete és az  új osztálytársaimmal eltöltött napok feledtettek minden rossz érzést. Rengeteg programmal telt az a pár nap. Nekem a legjobban az éjszakai túra tetszett, amikor társaimmal a sötétben kellett az erdőben sétálnunk, miközben a nagyok próbáltak minket megijeszteni. Mi 5.b-sek jól vizsgáztunk, csak kicsit ijedtünk meg. Megalakítottuk a Tinigimisek csapatát és közös táncot tanultunk be, melyet előadtunk a többieknek is a hatalmas tábortűz mellett. Tele élményekkel tértem haza és már nagyon vártam, hogy mehessek hétfőn az iskolába. Azóta eltelt már majdnem egy hónap és osztályunkból egy jó kis közösség lett , mindenkit szeretek az osztályból és remélem engem is kedvelnek . Sokat kell tanulnom, de megéri.

Múlt hét pénteken osztályunk az egész napot az iskolában töltötte. Délután 2-kor elindultunk az iskola kerékpárjaival biciklitúrára. Mind a harmincketten kibicikliztünk a Sóstóra. Tünde néni elől vezette a sort, hátul pedig Ildi néni vigyázott ránk. Körbekerültük a Sóstót, felmásztunk a kilátóra és megpihentünk a Turul madár előtt. Visszaérve osztálytermünkben  a szüleink által készített finomságok vártak. A sok finom zsíros kenyér után kezdődött iskolánkban a már hagyományos Kutatók éjszakája elnevezésű program, melyen a laboratóriumban bagolyköpetet vizsgáltam mikroszkóp alatt. Megsimogattam az állatház összes kis lakóját és a pincében bátorságpróbán vettem részt, ahol sötétben kellett megtalálnunk egy esőkabátot , miközben akadályokba ütköztünk. Tapogatás közben például mi belenyúltunk valami ragacsos dologba, ami csak kint a világosba derült ki számunkra, hogy lekvár. Sokan kézműveskedtek, logikai játékokat játszottak vagy a memóriájukat edzették.  A fiúk egy része legorobotot épített másik része pedig a műfüves pályán focimeccset játszott. A lányok a pálya szélén szurkoltak nekünk. Nyertünk is, 12:7 lett a végeredmény.

Este kilenckor lett vége a programoknak és nagy sajnálatunkra haza kellett mennünk. Nagyon fáradtan és rengeteg élménnyel gazdagabban feküdtem le aznap este.

Boldog vagyok  és büszke , hogy a  Szilády Áron Református Gimnázium tanulója lehetek.


                        
Legfrissebb híreink

2019-05-17 14:07:41

Országos 3. helyezett a gimnázium csapata

Az 5-8. évfolyamos diákok számára kiírt Madarak és Fák Napja Természetismereti Csapatversenyt idén a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság közösen szervezte meg.

Bővebben
További hírek