2019. 04. 29.

 

HIRDETÉSEK

 

 

Hegedűs Gabriella 9. évfolyamosként 2. lett az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny megyei döntőjén.

A X. Robotprogramozó Országos Csapatverseny országos döntőjében iskolánk csapata a 7-8. osztályosok kategóriájában VIII. helyezést ért el. A csapat tagjai: Lengyel Zsigmond, Szilágyi Zsombor, és Nasz Péter.https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif Felkészítő tanár: Németh István.

Az Orosz Kulturális Központ által rendezett „Kultúrák párbeszéde” országos orosz nyelvi versenyen Bakk Bálint a kategóriák összesített pontszámai alapján az abszolút első helyen végzett.

Kosóczki Balázs a Műszaki Egyetem matematika versenyének országos döntőjében első helyezést ért el. Felkészítő tanárai: Klemné Lipka Dorottya, Csányi János.

A gimnázium labdarúgó csapat megnyerte a  Vári Kupát. A csapat tagjai: Faddi Dávid, Molnár Patrik, Molnár Péter, Palásti Levente, Suhajda Merlin, Földes Péter, Virág Tamás, Vargacz Zikó, Papdi Martin, Angeli Tamás, Dusnoki András és Piegel Dominik. Edző: Zákány Sándor.

Klem Zsolt a Szilády Gimnázium 11.b osztályos tanulója a biológia OKTV országos döntőjében a 30. helyen végzett. Felkészítő tanára Nagy-Kálóziné Paska Andrea tanárnő volt.

A Református Iskolák Országos  Angol és Német  Nyelvű Versenyén az idei évben is szép eredmények születtek:

Angol

5. osztály: Tetlák Marcell 4. hely, Domonyi Csanád 6. hely

6. osztály: Csillik Dominika 3. hely, Kertész Virág 6. hely

7. osztály: Ficsór Flóra 4. hely

8. osztály: Károly Viktor 6. hely, Viola Benedek 16. hely

Német

5. osztály: Teremi Roland 1. hely, Hajma András 5. hely

6. osztály: Osztatni Zsombor 8. hely,  Menyhárt Gellért 12. hely

7. osztály: Lakatos Edmond 2. hely, Hómann Huba 4. hely

8. osztály: Molnár Levente 3. hely, Markó Vivien 4. hely

Gratulálunk!

 

Hétfőn, április 29-én 14 órától itt a gimnáziumban tartjuk a ballagási főpróbát.


Kedden, április 30-án 8 órától egészségnapot rendezünk, a részletes programot az osztályfőnökök ismertetik.

Szerdán, május 1-jén tanítási szünet lesz.


Pénteken május 3-án az első 3 tanítási óra lesz megtartva, utána az iskolát dísztik a diákok, aznap 15 órától kezdődik az iskolai ballagás, 16 órától a református templomban tartjuk a ballagási ünnepséget.

A túrakör május 4-i túrájának színhelye Csesznek és környéke. Jelentkezni lehet Gregusné Miskolci Magdolna és Szűcs Erzsébet tanárnőknél 3500 forint  befizetésével.

Május 6-tól kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák. Az 5-11. évfolyam május 6-9-ei programjairól az osztályfőnökök adnak tájékoztatást. Ebben az időszakban kerül sor a NETFIT mérésre is.

Pénteken a Kuratórium elvárásai alapján a 12. évfolyam diákjaival megtartottuk a Pro Iuventute díj  szavazását, melynek alapján a döntőbe Bíró Emőke és  Nagy-Kalóziné Paska Andrea jutott, ahol 33 szavazat -34 szavazat elleni eredmény született. A 2018/2019-es tanév Pro Juventute díj győztese................ tanárnő!  

A hétvégén a szentendrei dp látogatott iskolánkba két napra,  ahol csapatépítő feladatokat és különböző projekteket oldottak meg a sziládys dp-sekkel közösen. 

A látogatók remekül érezték magukat, és köszönetüket fejezték ki a program lebonyolítóinak: Varga Judit igazgatónőnek,  Harnóczi Hajnalka,  Kardos Mónika és Rontó Luca tanárnőnek,  valamint Igás Andor tanár úrnak. 

 Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!