Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Kutatók éjszakája - 2016

Archivált tartalom! Megtekintés: 807

2016. szeptember 30-án este ismét megrendezték a "Kutatók éjszakája" c. programot a Szilády Gimnáziumban, 19 helyszínen.

A rendezvényre több mint 300 érdeklődő volt kíváncsi. A KUTATÓK ÉJSZAKÁJA már hagyományos program a Szilády Gimnáziumban. 18 órától több párhuzamos program zajlott. A laborban érdekes földrajzi kísérleteket, mikroszkopizálást és a mezítlábas tanösvényt is kipróbálhatták  a vendégek.   A főépületben a  robotprogramozás és a logikai játékok rejtelmein kívül a konyhakémiával és a szívműködéssel és a  megismerkedhettek a vendégek.  A régi kémi laborban pedig szappanbuborékos kísérleteket próbálhattak ki. Volt star wars képző, bagolyköpet vizsgálat és bátorságpróba, ez utóbbit a növény és állatházban tartották. A fizika szertárban szabadulószobát alakítottak ki, valamint érdekes hangfizikai kísérleteket is  bemutattak az érdeklődőnek. A gázláng hanggal való modulálása különösen látványos volt. A Thúry-könyvtárban az iniciáléfestést, a tornacsarnokban a gyorstollast, az udvaron egy középkori hajítógép modelljét  próbálhatták ki a vállalkozó szellemű diákok. Az érdeklődőket várják a gimnázium következő jelentős programjára: a novemberi nyílt napra is. A program főszervezője Gavlikné  Kis Anita tanárnő ezúton köszöni a segítő diákok és tanárok munkáját, valamit a résztvevő vendégek aktív közreműködését.

Fényképek...

 

 
Legfrissebb híreink

2020-02-28 12:22:07

Iskolánkban is elkezdődött a kormány által indított Lázár Ervin Program

A program szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1–8. évfolyamon tanuló általános iskolai diák részére tanévenként egyszeri alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi, tánc- és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának élményét.

Bővebben
További hírek