Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Esőben ballagtak

Archivált tartalom! Megtekintés: 1027

2017. május 5-én délután a végzős diákok az iskolai ballagás keretében búcsúst vettek az Alma Matertől, majd közösen vonultak át a református templomba ahol 16 órától kezdődött a ballagási ünnepség.

A ballagás alatt Kiskunhalasra egy zivatar csapott le így, az ünneplő diákok, szülők és tanárok esernyők alatt vonultak. A református templomban Varga Judit gimnáziumigazgató és Bödecs Pál lelkész-főigazgató is ünnepi beszédet mondott. A 11. évfolyam nevében Klepács Anita búcsúzott, a végzős évfolyam nevében Zsilinszki Virág mondott köszönetet.   Szabó Ferenc igazgatóhelyettes ismertette a díjazott diákok névsorát, akik példaértékű tanulmányi-, sport-, vagy közösségi munkával vívták ki az elismeréseket. Az ünnepség az iskolazászló átadásával és a Szózat eléneklésével zárult.

VARGA JUDIT IGAZGATÓI BESZÉDE
Tisztelt megjelent vendégeink, szülők, kollégák és kedves diákok!
Újra feldíszítettük a templomot, az iskolát, a lelkünket. Búcsúzni jöttünk. Méltó módon, ünneppel szeretnénk lezárni a most ballagó tanulóink itt töltött éveit.
Idén először két nyolcévfolyamos osztályunk, a 12A és a 12B ballag. Ők azok, akik 8 éve iratkoztak be hozzánk. Kicsiny gyermekként, 10-11 évesen érkeztek ide. Alkalmunk volt látni a fejlődésüket, amint a gyermeki formából kibomlott a felnőtt ember. A 12C osztály tanulói négy évet töltöttek velünk. Felnőtt érettségizőink is vannak, idén 24 fő. Igyekeztünk segíteni, jó értelemben formálni valamennyi diákunkat. Ehhez igazi szövetséget kötöttünk Istennel; hiszen egyházi iskolaként nagy hangsúlyt fektetünk a lelki nevelésre. A hittanórák, a közös, templomban töltött áhítatok és ünnepek mind ezt a célt szolgálják: Isten igéjét meghallgatva, közösen imádkozva hozzá, megéljük jelenlétét, türelmét és egyben a közösség erejét.
Ez az évfolyam volt az első, aki az új kerettanterv szerint tanult; megemelkedett óraszámok, kötelező fakultációválasztás, életvitel – és művészeti órák – mind új elem a hazai közoktatásban. A tanítási rend kialakítása során arra törekedtünk, hogy a lehető legkevesebb terhelést adjuk a lehető legtöbb haszon mellett. Ezért vezettük be a választható kettő testnevelés órát, és a művészeti órát: a diákok maguk választották ki, hogy mikor milyen sportot és művészeti tevékenységet végeznek.
Ezek a döntéseink a visszajelzések alapján jó választásnak bizonyultak, így megőrizzük ezt a gyakorlatot.
Mint minden évben, most is megkérdeztük a végzős diákokat: hogyan érezték magukat, milyen javaslatuk, kritikai észrevételük van iskolánkkal kapcsolatban. Idén is jó értékelést kaptunk, ezúton is köszönjük az őszinte válaszokat. Minden értékelést komolyan veszünk, és azon vagyunk, hogy a jelzett erősségeinket megőrizzük, a gyengeségeket kijavítsuk és fejlődjünk benne.
Két nap múlva Ti adtok majd számot a tudásotokról, hiszen kezdődnek az
érettségi vizsgák. Nyolc héten keresztül zajlanak majd az írásbeli és szóbeli vizsgák, amelyeknek már nagy tétje van: most dől el, hogy bejuthattok-e a vágyott egyetemre, főiskolára. Ez lesz az első komoly megmérettetés a számotokra; ezért is szólt minden erről az utóbbi hetekben. Sok próbaérettségit írtatok, sok feleletet, írásbelit teljesítettetek; kívánom, hogy legyen hozadéka a sok szorgalmas készülésnek!
Kívánom, hogy úgy teljesítsetek, amint szeretnétek, hogy a végén ragyogó arccal vehessétek át az érettségi bizonyítványt.
Higgyetek Magatokban, és az elvégzett munka erejében! Minden évben bebizonyosodik, hogy az eddigi teljesítményeknél az érettségi eredmény sem lehet rosszabb, csak jobb.
Júliustól, de még inkább szeptembertől jön az új élet, új feladatok, új társak, új örömök. Tovább fogtok gyarapodni lélekben, tudásban, emberségben. Kívánom Nektek, (ahogy Sarkadi mondja) „találjátok meg mindenhol azt, amit kerestek”.
Áldást, Békességet!

Végzős évfolyam tablója...
   
Díjazott diákok...

Halasmédia beszámolója a ballagásról...
 
Legfrissebb híreink

2020-02-28 12:22:07

Iskolánkban is elkezdődött a kormány által indított Lázár Ervin Program

A program szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1–8. évfolyamon tanuló általános iskolai diák részére tanévenként egyszeri alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi, tánc- és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának élményét.

Bővebben
További hírek