Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Tanévzáró - 2017

Archivált tartalom! Megtekintés: 1647

2017. június 25-én, vasárnap délután osztották ki a református gimnáziumban a bizonyítványokat, majd az iskola diáksága és a tantestülete közösen vonult át a református templomba, ahol 16 órától kezdődött a tanévzáró istentisztelet.

Itt igét hirdetett Bödecs Pál lelkész-főigazgató, majd Varga Judit gimnáziumigazgató tartotta meg tanévzáró beszédét. Ebben a tanévben a sziládysok remek tanulmányi munkát végeztek és számos versenyeredménnyel büszkélkedhetnek. Sok diák ért el kitűnő tanulmányi eredményt. A legkiválóbb diákok oklevél, könyv- és pénzjutalomban részesültek.

 

 

Díjazott diákok:
- Év diákja díj: Jerémiás Donát 10.a
- Év természettudományokban legeredményesebb diákja: Piszman Zsófia 8.b
Jerémiás Béla (matematika) díj: Klem Zsolt 9.b, Tóbiás Anna 10.a,
- Simon Zsuzsanna (magyar/történelem) díj: Kiss-Pető Apor 11.c, Téglás Lilla 10.c, Krizsán Laura 10.d, Ledenyák Ádám 8.b
- Jó sportoló díj: Tanács Nóra 5.a, Fődi Ildikó 9.a, Felhő Viktória 11.c, Csobánci Vilmos 11.b, Weinhardt Virág 11.a, Jerémiás Donát 10.a
- Varga Jenő vándorserleg (legsportosabb osztály): 8.b
- Tegzes Miklós vándorserleg (legjobb tanulmányi eredményű osztály): 5.b


Kitűnő és versenyben eredményes diákok...

 

Varga Judit gimnáziumigazgató tanévzáró beszéde:

Mindenekelőtt nagy tisztelettel köszöntöm Bödecs Pál lelkész főigazgató urat, Édes Árpád elnök lelkész urat
dr Bognárné Nagy Éva címzetes igazgatóasszonyt, a megjelent presbitereket, a kiskunhalasi egyházak megjelent képviselőit
Városunk iskoláinak, oktatási intézményeinek képviselőit, dr Viszmeg Sándor urat, az öregdiákok baráti társaságának tiszteletbeli elnökét
a szülőket, iskolánk diákjait, és tanár társaimatTisztelt megjelent vendégeink, szülők, kollégák és kedves diákok!
Újra itt az utolsó iskolai ünnepélyes alkalom, amely az értékelésre, összegzésre is időt és lehetőséget ad nekünk. Nyilván sok jelenlévő jobban örülne most, ha Rejtő Jenő után szabadon arra invitálnám a megjelenteket, hogy ez ünnepi kényelmetlenség helyett … menjünk át valamennyien egy jó kocsmába, néhány krigli sörre! Még mielőtt valaki elindulna: nem erről szól a beszédem! Dolgom az, hogy egy rövid leltárt mutassak közös dolgainkból és felsoroljam az elért eredményeket, felidézzem a tanév eseményeit, hiszen minden folyamat végén értékelni kell a munkánkat, illetve jó visszaemlékezni az együtt töltött napokra.  Az iskola tanulmányi eredménye: 4,36, ez ugyan 4 századdal elmarad a tavaly év végi eredményünktől, de ezzel is elégedettek lehetünk, hiszen az iskolai teljesítmények között ez kiváló! Most 70 kitűnő bizonyítványt adhattak át kollégáim és 89 jeles rendű tanulónk van. A kitűnő bizonyítványt elérő diákokat név szerint is megemlítem. Kérem, hogy a helyükön álljanak fel és engedjék meg, hogy a felsorolás végén így együtt is megköszöntsük őket egy nagy tapssal! A legjobb átlagot elért osztály 4,7-del az 5B, rögtön utána 4,66-dal a 12A és 4,6-dal az 5A osztály. Gratulálok a kiváló eredményhez! Eredményes diákjaink bizonyítványuk mellé oklevelet is kaptak, amit osztályfőnökeik adtak át nekik az ünnepség előtt. Ezeken túl egy önmagát megnevezni nem akaró öregdiákunk felajánlásaként 4 rászoruló, jó tanuló gyermekünk vehetett át az osztályfőnökétől 25 ezer forintot. Ezúton is köszönjük a diákjaink nevében is a támogatást. Nagy szükség van az efféle adományokra, segítségre, hiszen a diákjaink között vannak rászoruló, de igyekvő, szorgalmas gyermekek, akik így esélyt kapnak a nyári szünet jobb kihasználására. Valamennyi diákunk fontos számunkra, függetlenül az elért eredményétől. A nevelőtestület egésze nevében elmondhatom, hogy törekszünk arra, hogy minden tanulónkra odafigyeljünk, hogy meghallgassunk Titeket, odafigyeljünk Rátok, hiszen ez az iskola Nektek van, Rólatok szól, a Tiétek.
Következzenek az események!
•    négy évfolyamunkon, az 5., 6., 7 és immár a 8. évfolyamon is működik az úgy nevezett tanyaprojekt. Most először szerveztük meg a nyolcadikosok számára a vállalkozási projektet. Ez most még egy próba volt, sok hasznos és jó tapasztalattal. Folytatni fogjuk!
•    két évfolyamunk, az 5., és a 6. járt erdei iskolában. Sajnos pályázati lehetőség ezúttal nem segítette a megvalósulást, ezért a szülőktől vártuk és kaptuk a támogatást. Köszönjük szépen!
•    a hetedik évfolyam részt vett a Határtalanul pályázat keretében egy erdélyi látogatáson;
•    több osztályunk a Rákóczi Szövetség támogatásával egynapos határon túli tanulmányi kirándulásra ment;
•    februárban másodikak lettünk a Teko kupán, ami elmarad ugyan a tavalyi aranyéremtől, de ez is egy fényesen csillogó, szép eredmény
•    márciusban új kezdeményezésként a Hirling József Lovasparkban terveztük a március 15-i műsorunkat, amit az időjárás miatt végül itt a templomban tartottunk meg. Úgy hiszem, hogy a huszárok bevonulása és részvétele az ünnepségen mindenki számára felejthetetlen élmény – még ha ló nélkül jöttek is be.
•    májusban az írásbeli érettségi idején több programot valósítottunk meg egymással párhuzamosan: ekkor zajlottak az egész iskolát érintő NETFIT mérések felmérései, a hetedikesek utazási, a kilencedikesek honfoglalás témahéten vettek részt, az 5. és 6. évfolyam múzeumi foglalkozáson vett részt, a többieket intenzíven tanítottuk. Nagy szervezést igénylő, szép feladat volt ez a négy nap.
•    számomra a legemlékezetesebb és legelgondolkodtatóbb mindenképpen az utolsó napon megvalósult program volt. 60 diákot képeztünk ki úgy nevezett tréneri feladatokra, és az ő irányításukkal, három tanár felügyelete mellett az egész iskola (560 diák) egy a nyár veszélyeivel foglalkozó Hősök tere tréningen vett részt. Itt vegyes csoportokban a saját felelősségre, a segítségnyújtásra, a lehetséges veszélyhelyzetek elkerülésének módjaira néztek rá közösen. Mindez nagy pontossággal, fegyelmezetten, jó kedvvel történt. Nagyon készültünk erre és nagyon izgultunk; és igazi katarzist hozott a program sikere! Két üzenete van számomra ennek a kezdeményezésnek: egyrészt több diák tréner megszólított azóta, hogy szeretne még ehhez hasonló feladatot végezni. Tehát nemcsak képesek vagytok rá, hanem még örömöt is ad ez a fajta feladat. Másrészt sok diák szorongott attól, hogy számára ismeretlen diákokkal (így mondták: idegenekkel) kerültek egy csoportba. A kezdeti feszengés után, a feladatok és a trénerek segítettek egymást megismerni, így feloldódtak azok is, akik féltek ettől. Ez pedig azt üzeni nekem, hogy az egyik legnagyobb erőforrásunk: mi magunk, vagyis egymás megismerése, a személyes kapcsolatok lehetősége terén még nagyon is kell fejlődnünk, növekednünk. Szükség van ehhez hasonló programokra! Köszönöm a kollégák (Harnóczi Hajnalka, Márkus Ágnes és Nagy Brigitta tanárnők) aktív segítségét, támogatását, és kérem a folytatást. Most, elérkezve az utolsó mondatokhoz következzen a jól megérdemelt, tartalmas nyári szünidő: kérlek Titeket, hogy jól használjátok ki a nyár adta lehetőségeket. Pihenjetek, töltődjetek, növekedjetek és kerüljétek a vakmerő, meggondolatlan cselekedeteket: vigyázzatok magatokra és egymásra! Kérem Isten áldását ehhez. A 2016/17-es tanévet ezennel ünnepélyesen bezárom.

Legfrissebb híreink

További hírek