Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Reformáció 500 a Sziládyban

Archivált tartalom! Megtekintés: 1009

2017. október 26-án és 27-én több rendezvénnyel emlékezett az iskola diáksága és tantestülete a reformáció 500. évfordulójára.

Október 27-én délelőtt istentiszteleten vett részt a református gimnázium diáksága és tantestülete. 10 órától a gimnázium sportudvarán az elkészült 4 évszakos korcsolyapályát avatták fel, egybekötve a reformáció 500 évfordulójára való megemlékezéssel. Az ünnepségen  beszédet mondott Bányai Gábor országgyűlés képviselő, Fülöp Róbert polgármester, Bödecs Pál lelkész-főigazgató, Varga Judit gimnáziumigazgató, valamint a megjelent egyházak képviselői. A frissen felavatott korcsolyapályán a Kiskőrösi Jégkorong Szakosztály fiatal sportolói játszottak bemutató mérkőzést.  A programot követően a diákok a városban található református kötődésű személyek utcanévtábláin helyezték el a "500 REFORMÁCIÓ SZILÁDY" feliratú matricákat. A városi programot Palásti Károly tanár úr szervezte.

A díszteremben október 26-án rendezték meg a Szilády Emlékverseny döntőjét. A program már a reformáció 500. évfordulójára való megemlékezés jegyében zajlott. A zsűri elnöke Bödecs Pál ref. lelkész-főigazgató volt, a rendezvényt Péter Mariann tanárnő szervezte. A döntőbe került hat csapat remek és ötletes versenyzést mutatott be. Az I. helyezést a "Lecsap a ketchup", a II. helyezést a "Mesterek", a III. helyezést a "Wilson Lámái" csapat szerezte meg. Köszönjük a résztvevő csapatok, a felkészítő tanárok és  segítők munkáját!

Legfrissebb híreink

2018-11-14 06:05:24

Bajnok a Szilády

"Harmadik alkalommal is megnyerte a Református Középiskolák Országos Labdarúgó Bajnokságát a Szilády Áron Református Gimnázium csapata."

Bővebben
További hírek