Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Sziládysok erdélyi hagyományőrzésen és hegyi túrán

Archivált tartalom! Megtekintés: 357

November 10-12. között szervezte Varga Csaba a Bethlen Gábor túrát, mellyel a nagy erdélyi fejedelemre emlékeztünk.

A túravezető Varga Csaba nagyváradi hegymászó,  nemrég jutott fel a Manaszlu (Himalája) 8163 m magas csúcsára. A kirándulás mellett a túra fontos célja volt, hogy felhívja a figyelmet a Fekete-Körös völgyi magyarság jelenlétére, hagyományaira és kultúrájára, valamint Czárán Gyula örökségének ápolására és továbbadására, azaz a természeti látványosságok magyar elnevezésének megőrzése” – írta Csaba. Szombaton a sziládys csapat egy túrán vett részt, melynek kertében a Bihar hegység legmagasabb csúcsára, a Nagy Biharra ( 1849 m) jutottak fel, este Heinczinger Mika népzenés előadását hallgatták meg, vasárnap pedig istentiszteleten vettek részt, melyen Bethlen Gábor a nagy erdélyi fejedelem halálának 387. évéről emlékeztek Belényesen, a református templomban.
A programon a gimnáziumból rész vettek Bányai Gábor, Bogdán Bianka, Forczek Zsófi, Forgács Lili, Hári Viktória, Lehoczki Áron, Oláh Kristóf, Pintér Soma, Somoskövi Ákos, Sütöri Nelli, Zsemberi Dóra, valamint Bíró Emőke, Forczekné Lány Tünde, Kelemenné Márkus Ágnes és Rozonics Péterné tanárnők. 

Fényképek...
Legfrissebb híreink

További hírek