Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Szalagavató - 2018

Archivált tartalom! Megtekintés: 1965

 Január 5-én rendezte a Szilády Gimnázium hagyományos szalagtűző ünnepségét és szalagavató bálját.  

A szalagtűző ünnepséget 17 órától a díszteremben tartották, ahol a végzős osztályokat osztályfőnökeik - 12.a - Gavlikné Kis Anita és Kisföldi Melinda, 12.b - Csillag István, 12.c - Nagy-Kálózi Mónika - MATURANDÁVÁ és MATURANDUSSZÁ avatták.

Az ünnepségen beszédet mondott Bödecs Pál lelkész-főigazgató és Varga Judit gimnázium igazgató. A végzősök nevében Béres Máté szólt.

Ezt követően 19 órától kezdődött a Dékáni Iskola tornacsarnokában a szalagavató bál műsora. A hagyományos palotáson és keringőn kívül óriási sikert arattak az osztálytáncok.

"A 12.a a börtönök világába kalauzolta el publikumot. Megidézték több ikonikus film és videoklip egy-egy jelenetét, közben pedig Elvis Presley és Michael Jackson dalai is felcsendültek. A 12.b tagjainak megjelenése pillanatok alatt mindenkit visszarepített pár évtizeddel az időben, a rock'n'roll korszakba. A koreográfiában a laza jampik elcsábították a pöttyös szoknyás lányokat, hogy aztán végül egy nagy, össznépi táncolásban teljesedhessen ki a történet. A 12.c osztály fiataljai kérdésünkre elmondták, szerettek volna olyan stílust bemutatni, ami nem igazán jellemző a halasi szalagavatókra. Így esett választásuk egy indiai ihletésű táncra. Autentikus zenére adtak elő egy nagyon látványos mozdulatokból összeállított műsort." /Forrás: Halasmédia/.

A programot a Halasi Fúvószenekar fellépése, valamint Bata Viola és Szávuly Bence duettje színesítette. Ezúton köszönjük a tánctanárok, a fellépő diákok és szervező tanárok, valamint minden közreműködő munkáját! 
Legfrissebb híreink

2021-01-15 16:14:25

Virtuális tárlat a Sziládyban

Komoly művészeti képzés folyik a református gimnáziumban. Sziládys diákok alkotásaiból állítottuk össze virtuális tárlatunkat.

Bővebben
További hírek