Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Református Iskolák Matematikaversenye - 2018

Archivált tartalom! Megtekintés: 1229

A hétvégén rendezték a XXVI. Református Iskolák Országos Matematikaversenyét Debrecenben, ahol szép sziládys sikerek születtek.

2018. március 2-án és 3-án került megrendezésre immár huszonhatodik alkalommal a református iskolák matematikaversenye a 7-12. évfolyamok számára, melynek házigazdája, szervezője a Debreceni Református Kollégium Gimnázium. Erre a versenyre meghívják az összes református gimnáziuot, határon innen és túl. A küldöttségek minden évfolyamról egy-egy diákot vihetnek a versenyre.

Március 2-án, pénteken megérkezés, regisztráció, ebéd, megnyitó illetve eligazítás után volt a verseny egyéni írásbeli fordulója. Ezalatt a kisérő pedagógusok egy élménypedagógiai foglalkozáson vettek részt Boros Balázs vezetésével. Nagy élmény volt mindannyiunk számára felszabadultan játszani, megismerni egymást, tapasztalatokat gyűjteni, melyeket a későbbiekben tudunk hasznosítani.
Este a diákok számára szabadidős foglalkozás volt, míg a kísérő tanárok a Tükör Teremben fogyasztották el a díszvacsorát, közben meg folyt a dolgozatok javítása is, melyben a debreceni egyetem hallgatói is részt vettek, tanáraik vezetésével.
Március 3-án, szombaton reggel abban az Oratóriumban hallgathattunk áhitatot, ahol az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején a Debrecenbe menekült kormány forradalmi országgyűléseit tartotta,  majd ezután következett az iskolák közötti csapatverseny. A szervezők minden évben izgalmasabbnál izgalmasabb módját találják meg a csapatverseny lebonyolításának, valamint a feladatok is évről évre változnak. Idén először egy tesztet kellett kitöltsenek a csapatok, majd különböző logikai feladatok következtek (mint például ördöglakat kinyitás), majd licit következett. Egy-egy feladat elhangzása után minden csapatnak 1-2-3 pontos tétet kellett tenniük, majd ezután megoldaniuk a feladatot. Sikeres megoldás esetén megkapták a licitált pontot, különben elvesztették. Végig nagyon izgalmas volt a játék, hiszen mindeközben a tanárok kivetítve követhették csapataikat, és izgulhatták végig együtt a versenyt.
Ezután következett a díjkiosztó, majd a hazautazás.
A versenyen a következő egyéni díjak születtek:
7. évfolyam. Figura Márton, Dicséret (Tanára: Forczekné Lány Tünde)
8. évfolyam: Baranyai Brúnó, III. hely (Tanára: Klemné Lipka Dorottya)
9. évfolyam: Varga Luca, III. hely (Tanára: Klemné Lipka Dorottya)
10. évfolyam: Klem Zsolt, II. hely ((Tanára: Klemné Lipka Dorottya és Biró Emőke).
11. évfolyamról Tóbiás Anna, 12. évfolyamról Szabó Ezékiel képviselte iskolánkat.
Az egyéni eredmények összesítése alapján a 19 résztvevő iskola közül második helyen végeztünk, míg a csapatversenyen 9. helyet szereztük meg.
Megfogadtuk, hogy jövőre elsők leszünk!


Legfrissebb híreink

2021-01-21 18:16:12

Segítünk a jelentkezésben

A Szilády Áron Gimnázium és Kollégiumba történő felvételivel kapcsolatos kérdéseire szívesen válaszolunk e-mail üzenetben, online találkozó, vagy személyes beszélgetés formájában is.

Bővebben
További hírek