Határtalanul Erdélyben - 7.b / 11.b


A program szervezése alatt azon voltam, hogy Székelyföld legszebb részeit láthassák meg a diákok, de ugyanakkor az átlag turistánál egy picivel többet kapjanak, a táj szépségén, az épített örökségen és kultúrán túl betekintést nyerhessenek a székely ember mindannapjaiba is. A dátum választása sem volt véletlen, hiszen a június 4.-i Nemzeti Összetartozás napja jegyében voltunk kint, és tartottunk megemlékezést a Madarasi Hargitán.
Voltunk a Békási-szorosban, a Gyilkos-tónál, a Súgó-barlangban, megemlékeztünk a Kancsendzöngán 5 éve eltűnt Erőss Zsolt hegymászónkról, megkoszorúztuk az emlékkövét Gyergyószentmiklóson. Továbbá: közös porgramot szerveztünk a csíkszentmártoni Tivai Nagy Imre Szakközépiskola illetve a Székelyudvarhelyi Református Kollégium diákjaival, meglátogattuk a Székelyudvarhelyi Református Öregotthon lakóit, korabeli fényképezésen vehettünk részt a Kováts-fényképészetben, megmásztuk a Székelyek Szent Hegyének, a Hargitának a legmagasabb csúcsát, voltunk Parajdon, Szovátán, Korondon, tiszteletünket tettük Tamási Áron illetve Orbán Balázs sírjánál, illetve egész napos túrán ismertük meg Székelyvarságot, a székely tanyavilág zsindelyországát.
Köszönjük a Határtalanul! programnak, hogy anyagi támogatásával hozzájárul a magyarországi diákok számára az elszakított területek megismeréséhez, hiszen Orbán Balázzsal együtt vallom, hogy „Öntudatos, forró ragaszkodás, igazi mély szeretet csak közelebbi ismertségnek lehet eredménye. Eszerént minél közelebb jutunk hazánk megismeréséhez, annál forróbbá válik szeretetünk iránta.”


Biró Emőke, szervező pedagógus

 

KRK Szilády Áron Gimnázium és Kollégium fényképe.Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!