Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Nyertes lengyel diákutazás pályázat a Sziládyban

Archivált tartalom! Megtekintés: 401

 Nyertes pályázat keretében 50 sziládys diák  ingyen utazhat 5 napra Lengyelországba.

A cél történelmi emlékhelyek és földrajzi érdekességek meglátogatása.  A 9.-10.-es diákoknak motivációs levelet kell írniuk, hogy bekerüljenek az utazók közé, mesélte Rozonics Péterné a sikere pályázatot író pedagógus. A program január végén lesz. A pályázat célja a diákok megismertetése a lengyel kultúrával, történelemmel, művészeti alkotásokkal. Külön hangsúlyt kap a lengyel-magyar barátság eszméje, kidomborítva a két nép közös történelmi kapcsolatait. A helyszínek (Zakopáne és Auswitz) kiválasztásánál szintén fontos szempont a lengyel-magyar történelmi, kulturális vonatkozások beemelése, elősegítendő a két nemzet hagyományosan jónak mondott barátságának fejlesztését.

Riport a Halas Rádióban...
Legfrissebb híreink

2020-06-03 14:27:11

Nemzeti Összetartozás Napja 2020

1920. június 4-én, pontosan ma száz éve írta alá Magyarország az első világ-háborút lezáró trianoni békeszerződést, amelynek igen súlyos következményei lettek: hazánktól elcsatolták területének két harmad részét, és három milliónál is több magyar vált a környező utódállamok másodrendű polgárává.

Bővebben
További hírek