Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Drámafoglalkozás a Sziládyban

Megtekintés: 299

Február 11-én a Káva Kulturális Műhely két drámatanára, Bori Viktor és Sereglei András,  két drámafoglalkozást tartott iskolánkban az 5. osztályosok számára "Játszótér" címmel.

A Káva egy résztvevő színház, ami annyit jelent, hogy a néző egyben szereplője, illetve alakítója az eseményeknek. A rendkívüli drámaóra az erőszak, a bántalmazás témakörét járta körül a diákok közreműködésével.
A történetet röviden így foglalható össze:  Egy 8. osztályos fiú minden nap lemegy a játszótérre, hogy három osztálytársa megalázó kéréseit teljesítse. Hogy miért? Ha nem teszi, az osztályban állnak bosszút rajta.
Néhány ötödikes kisdiák a következőképpen fogalmazta meg gondolatait, élményeit a nappal kapcsolatban.
F F. 5a
"Nagyon izgalmas volt, amikor nekünk kellett eljátszanunk egy részletet a történetből, mikor meghallgattuk a szereplőket, hogy ők hogyan érzik magukat. Próbáltunk nekik tanácsokat adni, hogy cselekedjenek. Jó érzés volt, mert meghallgattak minket és megfogadták amiket mondtunk."
K.M. 5a
"Nagyon jól éreztem magam, mert vicces volt és elgondolkodtató volt. Nem megszokott érzés volt, hogy mást játszottam, de jó volt.”
H.Zs. 5a
„ Bennem vegyes érzelmeket hagyott ez az alkalom…. Jó volt látni, hogy a többi osztálytársammal egyet értettünk abban, hogy a másik csúfolása, piszkálása rossz dolog.”
S.T. 5a
„ Ha én lennék Áron, akkor a barátaim és a tanáraim segítségét kérném.”
V.M. 5b
„…ez egy különleges színház, mert itt a közönséggel lesz teljes a színdarab.”

Remélem, hogy a jövőben is tudunk hasonlóan tartalmas, tanulságos előadásokat szervezni iskolánkban. Köszönöm itt is a gimnázium támogatását ebben.

Fényképek....
Legfrissebb híreink

2019-05-17 14:07:41

Országos 3. helyezett a gimnázium csapata

Az 5-8. évfolyamos diákok számára kiírt Madarak és Fák Napja Természetismereti Csapatversenyt idén a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság közösen szervezte meg.

Bővebben
További hírek