Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Drámafoglalkozás a Sziládyban

Archivált tartalom! Megtekintés: 497

Február 11-én a Káva Kulturális Műhely két drámatanára, Bori Viktor és Sereglei András,  két drámafoglalkozást tartott iskolánkban az 5. osztályosok számára "Játszótér" címmel.

A Káva egy résztvevő színház, ami annyit jelent, hogy a néző egyben szereplője, illetve alakítója az eseményeknek. A rendkívüli drámaóra az erőszak, a bántalmazás témakörét járta körül a diákok közreműködésével.
A történetet röviden így foglalható össze:  Egy 8. osztályos fiú minden nap lemegy a játszótérre, hogy három osztálytársa megalázó kéréseit teljesítse. Hogy miért? Ha nem teszi, az osztályban állnak bosszút rajta.
Néhány ötödikes kisdiák a következőképpen fogalmazta meg gondolatait, élményeit a nappal kapcsolatban.
F F. 5a
"Nagyon izgalmas volt, amikor nekünk kellett eljátszanunk egy részletet a történetből, mikor meghallgattuk a szereplőket, hogy ők hogyan érzik magukat. Próbáltunk nekik tanácsokat adni, hogy cselekedjenek. Jó érzés volt, mert meghallgattak minket és megfogadták amiket mondtunk."
K.M. 5a
"Nagyon jól éreztem magam, mert vicces volt és elgondolkodtató volt. Nem megszokott érzés volt, hogy mást játszottam, de jó volt.”
H.Zs. 5a
„ Bennem vegyes érzelmeket hagyott ez az alkalom…. Jó volt látni, hogy a többi osztálytársammal egyet értettünk abban, hogy a másik csúfolása, piszkálása rossz dolog.”
S.T. 5a
„ Ha én lennék Áron, akkor a barátaim és a tanáraim segítségét kérném.”
V.M. 5b
„…ez egy különleges színház, mert itt a közönséggel lesz teljes a színdarab.”

Remélem, hogy a jövőben is tudunk hasonlóan tartalmas, tanulságos előadásokat szervezni iskolánkban. Köszönöm itt is a gimnázium támogatását ebben.

Fényképek....
Legfrissebb híreink

2020-02-28 12:22:07

Iskolánkban is elkezdődött a kormány által indított Lázár Ervin Program

A program szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1–8. évfolyamon tanuló általános iskolai diák részére tanévenként egyszeri alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi, tánc- és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának élményét.

Bővebben
További hírek