Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Szakmunkások és diplomások Témahét a Sziládyban

Archivált tartalom! Megtekintés: 423

Informatikus szeretnék lenni,–de hogy néz ki az a munkahely, ahol dolgoznak. Tanár szeretnék lenni, de a hátteret nem ismerem. Orvos szeretnék lenni, de mit csinál egész nap az orvos? Építész szeretnék lenni…, és van Halason ilyen cég.

A Szilády belevágott. Diákjainak olyan hetet szervezett, amikor közelről nézhették meg azt a szakmát, amire vágynak. És nem csak azt. Egy cég sokféle képzettségű embert foglalkoztat. Hol lenne az én helyem? Portás? Biztonsági őr? Fejlesztő mérnök? Talán úgy kellene tanulnom. És ezt 8. osztályos korban már át lehet, át kell gondolni felelősséggel.
          Hétfőn pszichológusok. Megnézhették a diákok a szakmákat virtuálisan, ezen kívül jobban megismerhették egymást és önmagunkat tesztek által. Videókat néztek sok szakmáról. Humor nem akadály a tájékozódásban. Legyél grafikus és animátor! – mondta pszichológus. Jó, majd utánanézek, hogy mi az! – mondta a diák.
          Kedden ellátogattak a Vári szakképző iskolába, ahol 16 féle különböző szakmát nézhettek meg közelebbről. Az eladótól a lakatosig mindegyik szakmába bepillantást nyerhettek. A  Dékáni Árpád Szakgimnázium a szépészettől kezdve a kereskedelemig mindent megmutatott.
           Szerdán cégekhez látogattak. A Halasmédiánál Szenczi Lajos segítségével körbejárták az épületet, megnézhették a stúdiókat, a díszleteket, és betekinthettek  a vágás és a netes honlapok kezelésébe is. „Erre a helyre bármikor szívesen visszamennék.” – mondta az egyik diák.
           Csütörtökön például  a Krausz és Társai műszaki boltba mehettek el. Itt megtudták, hogy valójában milyen fontos a marketing és a reklámozás. Segítségükre Krausz Zoltánné ás Krausz Zoltán voltak, akik a diákok minden kérdésére válaszoltak.  Ezek után körbenéztek a boltban.
            Pénteken egy összegzést tartottak a pályaorientációs hétről, aminek lezárásaként prezentációkat készítettek az általunk látogatott helyekről .
      Ez a pályaorientációs hét nagyon hasznos volt számunkra! –mondta egy diák – megerősített  abban, hogy merre szeretnék tovább tanulni.
Lesz folytatás. Jövőre is.


Cikk a Halasmédián...


 
Legfrissebb híreink

2020-02-28 12:22:07

Iskolánkban is elkezdődött a kormány által indított Lázár Ervin Program

A program szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1–8. évfolyamon tanuló általános iskolai diák részére tanévenként egyszeri alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi, tánc- és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyei látogatásának élményét.

Bővebben
További hírek