Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Kezdődik az új tanév

Megtekintés: 1181

Hamarosan kezdődik a 2019/2020-as tanév a Szilády Gimnáziumban.

Az iskola tantestülete  augusztus 21-én mátrai kirándulással kezdte meg felkészülését a tanévre. Az 5. évfolyam gólyatábora augusztus 26-án, a 9. évfolyam gólyatábora augusztus 28-án kezdődik Soltvadkerten. Augusztus 26-án és 27-én javító és osztályozó vizsgákra kerül sor a gimnáziumban. A tanévnyitó istentisztelet szeptember 1-jén 16 órától a református templomban kezdődik, az első tanítási nap szeptember 2-a lesz. Több fontos  változást is tartogat a következő tanév. Szeptembertől bevezetésre kerül a dupla órás tanrend, interneten keresztül lehet majd megrendelni, lemondani és kifizetni az iskolai menzát. Az első tanítási héten a lengyel testvériskolából érkezik egy diákcsapat, akik közös projektben dolgoznak sziládys társaikkal.  Ez a tanév a 12.évfolyamos diákok számára is nagy kihívás jelent, ugyanis 2020-tól az egyetemi-főiskolai tanulmányokat csak úgy tudják megkezdeni a végzett gimnazisták ha, adott tárgyból emelt szintű érettségi vizsgát tesznek és rendelkeznek egy középfokú (B2) típusú  nyelvvizsgával.

Információk a tankönyvosztásról....
Legfrissebb híreink

2020-06-03 14:27:11

Nemzeti Összetartozás Napja 2020

1920. június 4-én, pontosan ma száz éve írta alá Magyarország az első világ-háborút lezáró trianoni békeszerződést, amelynek igen súlyos következményei lettek: hazánktól elcsatolták területének két harmad részét, és három milliónál is több magyar vált a környező utódállamok másodrendű polgárává.

Bővebben
További hírek