Újabb nyertes Erasmus + pályázat a Sziládyban

Sikeresen szerepelt a KRK Szilády Áron Gimnázium az Erasmus + KA2-es pályázaton.

A Szilády franciául tanuló diákcsoportja egy francia középiskola, a Lycée Jacques Prévert egy csapatával két éven keresztül fog együttműködni a Hogyan vélekednek a francia és a magyar diákok az Európai Unióról? című projektben.
-    Egy francia diákcsoporttal kölcsönös látogatáson vettünk részt egymásnál az előző tanévben. A pozitív élmény után eldöntöttük, hogy megírjuk az Erasmus + pályázatot, mely segíti a diákcsoportok együttműködését, meséli Forczekné Lány Tünde koordinátor, kapcsolattartó tanár. Tavasszal tettük meg az első lépéseket ebbe az irányba, augusztusra pedig már ki is derült, hogy nyertünk, aminek nagyon örültünk. Októberben el is indul a kétéves közös munka. Ebben három utazás is szerepel. A magyar cserediákok 2020 tavaszán mennek egy hétre Franciaországba. Kérdőíveket állítanak össze az Európai Unió működésével, tevékenységével kapcsolatban. Novemberben Strasbourgba és Brüsszelbe utazunk, ahol Uniós intézményeket látogatunk meg francia partnereinkkel. A projekt utolsó évében pedig a francia diákok jönnek hozzánk.
A projektben 16-18 éves tanulók vesznek részt. Francia és angol nyelven dolgoznak együtt pedagógusok és szakemberek segítségével.
-    Összeállítjuk a kérdőíveket, feldolgozzuk, és publikáljuk az eredményeket mindkét nemzet részéről – nyilatkozta Forczekné Lány Tünde. – A közel 20 millió forintos pályázat finanszírozza az utazásokat, a továbbképzéseket és a szükséges tárgyi feltételeket. Az iskolában szeretnénk létrehozni egy európai uniós társalgót bútorokkal, interaktív játékokkal és egy művészeti alkotással. Ez mindkét félnél egy falon elhelyezett mozaikkép lesz, amely a  gyerekek által kitalált szimbolikus ábrát jelenít meg – tette hozzá.
A projektnyitó műsor október 11-én 9.30-kor Kiskunhalas főterén volt flashmob formájában, melyben Sziládys diákok és tanárok táncoltak az Európai Unió színeiben.

Videó...

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Fényképek...Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!