Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

„Osztály az osztályért”

Megtekintés: 308

2013 óta hatodik alkalommal került megrendezésre a Szilády Áron Református Gimnáziumban egy rendhagyó formájú karitatív program, mely nem szokványosan készíti fel diákjait a közelgő advent időszakára, már október elejétől fogva.

Az iskola évek óta együttműködésben áll az országos Korábban Érkeztem Koraszülött Intenzív Osztály Alapítvánnyal. Az „Osztály az osztályért” projekt, melyet ez az alapítvány kezdeményezett, tökéletesen beleillik a gimnáziumban kitűzött nevelési célrendszerbe. Az igen kifejező cím alatt annyi történik, hogy középiskolai önkéntes diákok által kézzel készített dekorációkkal, karácsonyi díszekkel ékesítik fel a kórházi gyermek- és csecsemőosztályokat az ünnepek időszakára.
A program az évek során számtalan átalakuláson ment keresztül, és ma már az iskolai közösségi pontok gyűjtésével is szervesen összefügg. Az érettségire bocsájtás feltétele ugyanis 50 önkénteskedéssel eltöltött óra igazolása, melyhez ez egy ideális lehetőség. A projektben szociális és közösségi érdekek, egyházi iskolai attitűd formálás és pályaorientációs törekvések találkoznak – mindaz, amiről a sziládys KÖSZI, vagyis az iskolai közösségi szolgálat is szól. Szabó Tünde közösségi koordinátor és vallástanár örömmel irányítja ezzel a diákok figyelmét az önkéntes társadalmi felelősségvállalásra, valamint a keresztény gyökerű diakóniára (szeretetszolgálatra), megalapozva ezzel a következő generációban az együttérzés kultúráját.
A dekorálásba a Sziládyban idén 32 diák tette bele szívét-lelkét, akik 48 órában tevékenykedtek, melynek végeztével kiosztásra került összesen 261 KÖSZI pont. A projekt közkedveltségét az is mutatja, hogy a diákok között többen is évek óta visszatérő szolgálók, bőven a kötelező minimum feletti pontszámmal önkénteskedve, sőt ezalkalommal egy indiai cserediák-társuk is aktívan kézműveskedett velük együtt. A számokon és statisztikákon túl az igazi öröm azonban mégis mindig az, hogy a díszek elkészülte után a tanulók saját maguk juttatják el a műveiket a kórházba, és közösen fel is díszítik azt.
Ez évben a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház 3 részlege öltözhetett díszbe december 5-én, mely gesztussal a sziládysok sok erőt és kitartást kívánnak minden kis betegnek, és az ünnepek alatt dolgozó ápolóknak, orvosoknak.

Legfrissebb híreink

2020-06-29 06:30:19

Vakáció

Kellemes vakációt, találkozunk szeptemberben!

Bővebben
További hírek