Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Sziládysok a Francia Intézetben

Megtekintés: 160

A francia Erasmus programhoz kapcsolódóan a Szilády gimnázium diákcsoportja egy csapatépítő budapesti kiránduláson vehetett részt.

Elsőként a Francia Intézet meghívásával az Éghajlatunk kiállítást tekinthettünk meg egy Franciaországban éghajlat kutatóként dolgozó idegenvezetővel. A tárlat a globális felmelegedés problémájával foglalkozik, de nem hétköznapi módon. Olyan adatokat, tényeket és érdekességeket hallhattunk, amiket szerintem nagyon kevesen ismertünk. Személy szerint én sok olyan kérdésemre is választ kaphattam szakértőtől , amik már régóta foglalkoztattak. A kiállításnak köszönhetően most már sokkal átfogóbb ismereteink vannak a témáról és egy árnyaltabb képként tekinthetünk a globális felmelegedésre, mint korábban. A tárlatvezetést magyar nyelven tartották nekünk kiegészítve a fogalmak és kifejezések francia magyarázatával. A kiállítás megtekintése után egy francia filmre is meghívást kaptunk az intézet mozijában, egy nagyon vicces komédiát láttunk Cyrano de Bergerac költőről , jókat nevettünk rajta. Mivel gyalog is mentünk, útközben volt lehetőségünk a Duna-partról és hidakról megcsodálni a budapesti látképet. A vonat indulás előtt még belefért, hogy ellátogassunk a Bazilika előtti karácsonyi vásárba. Itt mindenki feltöltődhetett karácsonyi hangulattal a sok árus között, a forró csoki és mézeskalács illatában, amit a bazilikára vetített fényshow koronázott meg. Az utolsó programunk után elindultunk a vasútállomásra, hogy élményekkel gazdagon térjünk haza.

Legfrissebb híreink

2020-06-29 06:30:19

Vakáció

Kellemes vakációt, találkozunk szeptemberben!

Bővebben
További hírek