Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Magyar kultúra napja a Sziládyban

Megtekintés: 104

Sokféle, színes programmal emlékeztek a református gimnazisták a magyar kultúrára.

Január 20-án a református templomban a Himnusz átiratát szavalták el a diákok Palásti Károly tanár úr vezetésével. Január 22-én a gimnáziumban egész napos programmal emlékeztek a magyar kultúra értékeire. Az 5-6. valamint a 9-12. évfolyamos diákok a Szabó Lőrinc szavalóversenyen vettek részt a díszteremben.
A "Kölcsey-Erkel kora" c. kiállítást tekinthették meg az érdeklődők a gimnázium aulájában. A Vizsolyi Biblia c. kiállításra a könyvtárban került sor.  Bicskei Zoltán - vajdasági magyar filmrendező, grafikus, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja - "Az alföld" c. filmvetítéssel egybekötött előadását 8 órától, Szécsiné Rédei Éva - a kiskunhalasi Csipkeház és Csipkemúzeum igazgatója - "A halasi csipke" c. előadását 10 órától hallgathatták meg az érdeklődő diákok. Az iskolai  programot Lázár Erika és Bajnai Diána tanárnők szervezték.

A szavalóversenyek eredményei:

5-8. évfolyam:
1. helyezett: Komma Mátyás 6.a (B.Cs.)
2. helyezett: Gubucz Krisztina 6.a (B.Cs.)
3. helyezett: Fenyvesi Fanni 6.a (B.Cs.)
Különdíj: Harkai Boglárka 5.a (Cs.K.)
 
9-12. évfolyam:
1. helyezett: Teleki László 11.c (B.D.)
2. helyezett: Szeg Dorottya 11.c (P.K.)
3. helyezett: Szabó Áron Timóteus 9.b (H.H.)
Különdíj: Suhajda Csenge 9.a (P.K.)
 

Gratulálunk!

Legfrissebb híreink

További hírek