Kedves Szülők, és Diákok!

Az alábbi levelet kérjük tekintse hivatalos közleménynek, és a benne megfogalmazott kérdésekre szíveskedjen 24 órán belül válaszolni: az osztályfőnök részére elküldeni a válaszokat.

Együttműködését, segítőkészségét most is köszönjük!

Amint azt Ön is jól tudja, rendkívüli helyzetet hirdetett Magyarország kormánya (1102/2020-as kormányrendelet, III. 14), amely érinti iskolánk tevékenységét is. Nem iskolaszünetről, hanem más rendszerű oktatásról van szó. Erre azért van szükség, hogy a tanév kijelölt feladatait teljesítsük, az érettségi vizsga le tudjon zajlani – ennek pontos módjáról az illetékesek a megfelelő időben döntenek majd -, de véleményünk szerint ez azért is jó megoldás, mert így a gyermekek számára hasznosan telik az idő, ezáltal újabb tapasztalatokra tesznek szert a tanulás terén. 

A mi iskolánk az utóbbi időben nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy korszerű pedagógiai módszerekkel, a digitális eszközöket is igénybe véve tanítsuk diákjainkat. Így a mostani feladat nem teljesen újszerű, hiszen vannak olyan pedagógusaink, akik már elsajátították a szükséges tudást erre nézve és már gyakorlati tapasztalataink is vannak ezen a téren. Így nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy készen állunk a gyermekek távoktatására.

Ahhoz, hogy a közös munkát elkezdhessük, szükségünk van bizonyos információkra. Kérjük, hogy az alábbi kérdésekre küldjék el a válaszokat az osztályfőnöknek!

 1. Meg tudják-e oldani a gyermek otthoni felügyeletét? 
 2. Amennyiben az előző kérdésre „nem” a válasz, kérnek-e ebben segítséget? 
 3. Amennyiben úgy adódik, tudnak-e segíteni másik családnak a gyermekfelügyeletben? 
 4. Meg tudják-e oldani a gyermek étkeztetését? 
 5. Amennyiben az előző kérdésre „nem” a válasz, kérnek-e ebben segítséget? 
 6. Van-e internet kapcsolatuk, illetve megfelelő-e, hiszen ezen a csatornán keresztül kell a tananyagot kiküldenünk? (dokumentumok fogadása, küldése, Skype vagy egyéb megosztó csatornák használata, videofilmek letöltése) 
 7. Az Ön gyermeke be tud-e lépni a szilady-s, iskolai email fiókjába? 
 8. Tisztában van-e Ön és gyermeke a biztonságos internethasználattal? 
 9. Amennyiben az előző kérdésre „nem” a válasz, kérnek-e ebben segítséget? 
 10. Milyen eszközök állnak rendelkezésre a tananyag elsajátítása érdekében? (mobiltelefon, laptop, tablet, számítógép)
 11. Van-e minden tantárgyhoz tankönyvük? (Ha ez nincs így, kérjük, hogy jelezzék a hiányt!)

A digitális munkarendet Önök nélkül nem tudjuk megvalósítani. A szülői háttér eddig is elengedhetetlen volt az oktatásban, de ez most még inkább fontossá vált. Az Önök felelőssége óriási! Mi, pedagógusok össze fogjuk állítani a gyermek számára a tanulnivalót, azt ki fogjuk küldeni, segíteni igyekszünk annak elsajátításában, de hogy aztán mi történik ezzel, igazából Önökön és a gyermek kötelességtudatán múlik. Ezért kérjük Önöket, hogy működjenek velünk ebben is együtt. Amennyiben kérdésük, javaslatuk, észrevételük van, azt jelezzék az osztályfőnöknek, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre írják meg! Mindenben segíteni kívánunk. 

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a következő hetekben a gyerekek értelmes, hasznos tevékenységeket végezzenek, és ebben a furcsa, rendkívüli helyzetben is fejlődjenek. Megtanulhatják azt, hogy hogyan kell komolyan venni a kapott feladatot, hogy önállóan hogyan kell az időt beosztani, hogyan kell önállóan tanulni, hogyan kell online felületeken tájékozódni és nem utolsósorban példát kapnak arra is, hogy a nagy ijedelem közepette is a „normál” feladataink ellátása mennyire fontos.

Köszönjük a figyelmét, együttműködését!

Áldáskívánással: az iskola Vezetősége

Kiskunhalas, 2020. március 15.Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!