Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Nemzeti Összetartozás Napja - 2020

Megtekintés: 499

A trianoni békediktátum 100 éves évfordulójára pályázatot ír ki diákok számára,  a Nemora Heliconis Önképző Kör.

2020. június 4-én lesz száz éve annak, hogy Magyarország aláírta az első világháborút lezáró trianoni békeszerződést, melynek igen súlyos következményei voltak. A centenáriumról – minden jel szerint, tekintettel a járvány miatt kialakult helyzetre – nem fogunk tudni megemlékezni együtt, ünnepélyes keretek között. Azt tervezzük, hogy készítünk egy videót, amelyhez tőletek, diákoktól várunk képeket és azokhoz írt szövegeket. Több kategóriában pályázhattok: írhattok naplóbejegyzést, verset, novellát, ünnepi beszédet vagy dalt, komponálhattok egy rövid zeneművet...
Jó szívvel buzdítunk mindenkit, hogy vegyen részt a pályázaton!

Részletes pályázati kiírás...
Legfrissebb híreink

2020-06-03 14:27:11

Nemzeti Összetartozás Napja 2020

1920. június 4-én, pontosan ma száz éve írta alá Magyarország az első világ-háborút lezáró trianoni békeszerződést, amelynek igen súlyos következményei lettek: hazánktól elcsatolták területének két harmad részét, és három milliónál is több magyar vált a környező utódállamok másodrendű polgárává.

Bővebben
További hírek