Digitális szakköreink szakmai kirándulása

Robotika és digitális szakköreink diákjai a Nemzeti Tehetség Program nyertes pályázatának segítségével a múlt héten a székesfehérvári Alba Innovár Digitális Élményközpontban jártak.

Egy teljes napot tölthettek el a központ izgalmas és modern digitális programjain: Parapark szabadulószoba, vetélkedők és társasjátékok okospadlón, Microbit és Lego robotok programozása, 3D tervezés és nyomtatás. Legérdekesebbnek a központ humanoid robotjával, Pepperrel történő találkozás bizonyult - a kisebbbek nem moccantak a közeléből, izgatottan nézték és hallgatták, hogyan táncol és beszél a kedves és udvarias robot. Az 1,37 millió Ft pályázati támogatás segítségével a szakkörök számára robotika és Microbit készleteket, robot pályákat, programozható drónt, digitális kísérletező készleteket és társasjátékokat is vásárolhatott iskolánk. Az eszközök használatával különböző informatikai és természettudományos tehetséggondozó foglalkozásokat tartottunk a diákoknak, melyek ebben a tanévben is folytatódnak. A kirándulás szervezték és egyben a foglalkozások vezető pedagógusai:Kovács Ibolya és Németh István.

Fényképek...Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!