Karácsonyi köszöntő a KÖSZI-ző diákok számára (is)!

Kedves Diákunk! Önkéntes munkád kezdetén, a figyelmed arra irányul, hogy a megadott határidőre összegyűjtsd a kötelező 50 pontot. Ettől sokkal több történik: a folyamat során társadalmilag felelős, érett felnőtté válsz.

Amikor iskolád a közösségi szolgálatot koordinálja, arra nevel téged, hogy tudatában légy: a világ attól válik jobbá, hogy segítőkész lelkülettel élsz benne. 9-12. évfolyamokon most még adminisztrációtól terhelt (füzet, aláírások, pecsétek, diginapló, határidők, stb.), de egy idő után automatikussá válhat ez a tevékenység. Tudd, hogy ha össze is gyűlt az 50 pontod, nem kell megállnod ebben a felelősségvállalásban!

Pedagógusaid személyes példája is erre buzdít. Karácsony közeledtével osztályszinten gyűjtöttétek adományaitokat a rászorulóknak, amiért elsősorban nektek és családjaitoknak jár a hála. Tudtad azonban, hogy azok a tanáraid önkéntes munkája révén érhettek csak célba? Pedagógusaid és szüleid saját szabadidejükből, saját járműveiken, önköltségen, sokszor többszáz kilómétert átszelve fuvarozták az adományaitokat, anélkül, hogy KÖSZI-pontot vagy egyéb munkahelyi juttatást kaptak volna érte. Tették ezt 50 órán felül.

Januártól folytathatod a pontok gyűjtését. Most azonban jó érzéssel tölthet el, hogy karácsony előtt tanáraiddal, szüleiddel együtt vállaltál karitatív munkát. Iskolánk közmédia oldalain, honlapján, a Halasmédia felületein még rákereshetsz, ha nem láttad. A cél ezek közzétételével a pozitív minta állítása. A Sziládyban hiszünk abban, hogy az ilyen jellegű összefogás vezet egy élhető jövőhöz, amikor a haszon nem más, mint az öröm és az egység érzése a jótettekben is.

„Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.”
(Példabeszédek 11:25)

Látjátok a segítségnyújtás fontosságát, éljétek meg a jövőben is az örömét!
Áldott karácsonyt és új évet kívánunk szeretettel!
Tanáraitok

Fényképek...Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!