Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Karácsonyi köszöntő a KÖSZI-ző diákok számára (is)!

Megtekintés: 131

Kedves Diákunk! Önkéntes munkád kezdetén, a figyelmed arra irányul, hogy a megadott határidőre összegyűjtsd a kötelező 50 pontot. Ettől sokkal több történik: a folyamat során társadalmilag felelős, érett felnőtté válsz.

Amikor iskolád a közösségi szolgálatot koordinálja, arra nevel téged, hogy tudatában légy: a világ attól válik jobbá, hogy segítőkész lelkülettel élsz benne. 9-12. évfolyamokon most még adminisztrációtól terhelt (füzet, aláírások, pecsétek, diginapló, határidők, stb.), de egy idő után automatikussá válhat ez a tevékenység. Tudd, hogy ha össze is gyűlt az 50 pontod, nem kell megállnod ebben a felelősségvállalásban!

Pedagógusaid személyes példája is erre buzdít. Karácsony közeledtével osztályszinten gyűjtöttétek adományaitokat a rászorulóknak, amiért elsősorban nektek és családjaitoknak jár a hála. Tudtad azonban, hogy azok a tanáraid önkéntes munkája révén érhettek csak célba? Pedagógusaid és szüleid saját szabadidejükből, saját járműveiken, önköltségen, sokszor többszáz kilómétert átszelve fuvarozták az adományaitokat, anélkül, hogy KÖSZI-pontot vagy egyéb munkahelyi juttatást kaptak volna érte. Tették ezt 50 órán felül.

Januártól folytathatod a pontok gyűjtését. Most azonban jó érzéssel tölthet el, hogy karácsony előtt tanáraiddal, szüleiddel együtt vállaltál karitatív munkát. Iskolánk közmédia oldalain, honlapján, a Halasmédia felületein még rákereshetsz, ha nem láttad. A cél ezek közzétételével a pozitív minta állítása. A Sziládyban hiszünk abban, hogy az ilyen jellegű összefogás vezet egy élhető jövőhöz, amikor a haszon nem más, mint az öröm és az egység érzése a jótettekben is.

„Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.”
(Példabeszédek 11:25)

Látjátok a segítségnyújtás fontosságát, éljétek meg a jövőben is az örömét!
Áldott karácsonyt és új évet kívánunk szeretettel!
Tanáraitok

Legfrissebb híreink

2021-02-19 18:36:18

Legkiválóbb diákok

A 2020/2021-es tanév II. félévében tanulmányi ösztöndíjat kapnak a 2020/2021-es tanév I. félévi eredményei alapján az alábbi tanulók:

Bővebben
További hírek