Megemlékezés Sziládyról

A 99 évvel ezelőtt elhunyt Szilády Áronra emlékeztek. A diákok egy kvízjátékban vehettek részt, ennek eredményét közöljük.

1837. november 3-án született Ságváron és 1922. március 20-án halt meg Kiskunhalason. Szilády korának meghatározó egyénisége volt: keletkutató, nyelvész, református lelkész, iskolaépítő, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, országgyűlési képviselő. Kiskunhalas város szellemi vezérének tartották. Saját bevallása szerint 27 nyelven írt és olvasott. Sokat tett Kiskunhalas város kulturális fejlesztéséért. Szilády Áronra való emlékezésünk alkalmából egy kvízjátékban vehetnek részt a diákok. A kérdéssor ezen a linken érhető el és március 26-ig lehet kitölteni. A leggyorsabban, legkevesebb hibával kitöltő diák vagy csapat eredményét és jutalmát

Szilády Áron évfordulójára készült kvíz eredménye:
A versenyben kilencven részt vevő közül a leggyorsabban hibátlanul kitöltő diák: Teremi Roland 7. b osztályos tanuló, tőle 57 másodperccel lemaradva a második helyen végzett Kocsis Linett szintén a 7. b-ből. Tanár kategóriában a virtuális dobogó legfelső fokára állhat Palásti Károly tanár úr. Gratulálunk a nyerteseknek! Köszönjük az inspiráló tanárok és a versenybe beszállók munkáját! A helyezettek jutalmukat az iskolatitkártól vehetik át, amikor tanításra újra kinyit az iskola.Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!