Biodiverzitás programon vettek részt a sziládysok

Június 10-13 között a sziládys biológia tagozatos diákok részt vehettek a Magyar Biodiverzitás Kutató Társaság szervezésében megrendezésre került Biodiverzitás Napokon.

Az eseményt egy pályázati lehetőség kihasználása mellett az iskola támogatta. Igazi lelkesítő, élményekben gazdag kutatásban vehettek részt a diákok. Így írnak róla:

"Biodiverzitási napok Zalában
Csütörtökön megérkeztünk Csesztregre, ahol találkoztunk a gombász vezetővel. A kisbusszal elmentünk egy közeli erdőbe és ott szétszéledve elindult mindenki gombát szedni. Másfél órával később mindenki visszament a buszhoz, és egyeztettünk. A gyűjtöttek között volt galambgomba, nyálkagomba, csengettyűgomba, taplók és galóca félék. Miután végeztünk, elvonultunk a szállásra berendezkedni. Sötétedéskor éjjeli lepkék megfigyelése következett.  Hemzsegtek a rovarok a fény körül. Voltak szenderek, araszolók, molyok és baglyok (éjjeli lepke féle). A várt vendégekkel érkeztek még legyek, szúnyogok, fátyolkák és tegzesek is."

"Magyar Biodiverzitás Társaság által szervezett program Zala megyében
Több, mint 60 kutató, az MTA tudósai és különböző egyetemek professzorai gyűltek össze ezekre a napokra (jún. 10-13.), hogy együtt feltérképezzék a Kerka menti (Kerka –völgy területe – Lenti, Zalabaksa, Csesztreg) terület sokszínűségét, kiemelve értékeit, ki-ki a saját szakterületének megfelelően.
Ezekben a napokban megismerhettük és kipróbálhattuk a hidrobiológusok, az ornitológusok, a rovarkutatók, a kisemlős kutatók terepi munkáját. Gombászismereti alapokat is szerezhettünk. Alaposabban megvizsgálhattuk például a nyálkagombát, ami tulajdonképpen egy amőba, és mozgásra is képes."

Fényképek...

Összes kép megtekintése

Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!