Sziládys szalagavató bál - 2021

2021. november 6-án tartotta a református gimnázium hagyományos szalagavató bálját.

A végzősök osztályfőnökeiktől egy hónappal ezelőtt már átvehették a szalagokat,  így a szombati program középpontjában a szalagavatós táncok álltak. A hagyományoknak megfelelően, a palotás nyitotta meg a bál táncprodukcióinak sorát, majd következtek a 12.a 12.b és 12.c  osztálytáncai. A sort az angol és bécsi keringő zárta. Az érzelmes, vidám és tartalmas műsorban volt évfolyamének, iskolai zenekarok és énekesek produkciói. A vendégeket és a diákokat az este folyamán Varga Judit gimnáziumigazgató és Bödecs Pál lelkész-főigazgató is köszöntötte.  A szalagavatós program sikeréért nagyon sokan dolgoztak, ezúton köszönjük a diákok, a tanárok, a tánctanárok, a szülők és külsős segítők munkáját!

Varga Judit igazgató beszéde
Tisztelt Vendégeink, kedves Kollégák!
Meghatódva és örömmel állok itt újra. A Szalagavató mindig kiemelkedő ünnepünk volt: a felnőtté válásnak egy szép avatási szertartása ez. Megható látni, hogy a gyermekből ifjú lesz; hogy a kicsi naggyá válik. Igazi érlelő, nemesítő korszak ez: érettségire való készülés, a pályaválasztási döntés meghozatala mind komoly helyzetek. Ezek mellett jelentéktelennek tűnhet a táncok, ruhák, zenék kiválasztásának folyamata... de nyugodt szívvel mondom, hogy azt tapasztaljuk, hogy ez legalább annyira fontos! Hogy ez az alkalom tökéletes legyen, hogy ez a csillogás valódi legyen, hogy a táncok jól menjenek, minden a helyén legyen, bizony, óriási munka van benne! Csak az tudja igazán, aki benne van, vagy nagyon közelről segíti ezt a folyamatot. De látjuk, tapasztaljuk, hogy megéri, mert amit látunk, hallunk az jó, az szép, az remek. Mert ma van az a nap, amikor szép fiatalok jól megtervezett, alaposan begyakorolt műsorát láthatjuk itt és most. A mai nap csillagjai ők maguk. Élvezzük őket, örüljünk nekik! Most hagyjuk, hogy az öröm  legyen csak velünk, hiszen ez életünk egyik legszebb pillanata. Ne hagyjuk, hogy beárnyékolja bármi is ezt az estét, ezt a csodát, csak élvezzük ki, gyönyörködjünk gyermekeinkben, és adjunk hálát értük Istennek!

Videófelvétel...

Cikk a Halasmédián...

Fényképek... Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!