Tájékoztató diákok számára

Közösségi szolgálat menete lépésről-lépésre

1. A fogadó szervezet kiválasztása

a) Választhatsz az iskola által felajánlott KÖSZI programok közül, vagy az iskolában is segédkezhetsz olyan feladatokban, ami az iskolai közösség érdekében végzett tevékenység. Segíthetsz például a szalagavatónál, iskolai műsorokban, rendezvényeken, versenyeken, vagy akár könnyebb iskola-épületi karbantartásokban. Mindig figyeld az aktuális iskolai hirdetőtáblákat.

b) Ajánlhatsz új helyszíneket
Miután kiszemeltél egy (akár a lakhelyed közelében elhelyezkedő) lehetséges szolgálati helyet, kérj szóbeli beleegyezést az ottani vezetőségtől. Ezután keresd fel az iskolád KÖSZI titkárságát, ahol felveszik a kapcsolatot velük, és ha a fogadó szervezet és az iskola is egyetért a részleteket illetően, akkor együttműködési megállapodást kötnek. Ha az együttműködési szerződés létrejött, akkor Te és akár más társaid is választhatják az adott helyszínt szolgálati területként! Az önkénteskedés időbeosztását a fogadó szervezettel egyetértésben rugalmasan Ti magatok alakítjátok ki.

2. Kapcsolat felvétel az iskolai mentortanárral, KÖSZI titkárral

Minden fogadószervezetnek, iskolai projektnek van iskolai felelőse, kapcsolattartója. (lásd: KÖSZI programok) Őt kell megkeresned, hogy kicsit jobban tájékozódj a lehetőségekről, elvárásokról. A mentortanár ismeri a projektet, vagy a fogadó szervezetben folyó munkát. Segít annak eldöntésben is, hogy Neked való helyet választottál-e.
A KÖSZI titkár személyes beszélgetés, tanácsadás és akár tesztek íratásával is segíthet eldönteni, hogy mely területek állnak hozzád legközelebb, illetve melyek segíthetnek még akár a pályaorientációdban is.

3. Jelentkezési lap kitöltése

Az osztályfőnöktől, vagy KÖSZI titkártól kapsz egy Jelentkezési lapot vagy letöltheted az oldalunkról, amelyen jelentkezhetsz a kiválasztott szervezethez. A jelentkezési lapot a szülőnek is alá kell írnia, és még szeptemberben vissza kell juttatnod a titkárságra. Ennek hiányában nem kezdheted meg a szolgálatot.
Amennyiben év közben jelentkezel rendkívüli KÖSZIzésre, ami alkalomszerű és csak a hirdetőtáblákon került nyilvánosságra, akkor a szüleidet a KÖSZI titkár értesíti, Akik így beleegyezhetnek a tevékenységedbe.

4. Közösségi szolgálati napló

A KÖSZI titkárod egy Közösségi Szolgálati Naplót is ad, amelyben igazoltatod az elvégzett órákat a fogadószervezettel. A füzet esetleges elvesztése esetén újat csak pótdíj fizetése ellenében kaphatsz. A napló használatáról az alábbiak alapján tájékozódhatsz: A napló használata

5. Kapcsolat

KÖSZI titkár: Szabó Tünde (pedagógus)
Cím: 6400, Kiskunhalas, Kossuth u. 14.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel.: 06/30-867-3178 (H-V 8-18:00)
Web: https://szilady.net/diakelet/koszi-onkentes-ora-lehetosegFigyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!