Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

A napló használata

Megtekintés: 3271

Ez a napló egy nagyon fontos dokumentum. Becsüld, meg vigyázz rá, hisz majd az érettségin ezzel kell igazolnod, hogy teljesítettél legalább 50 óra közösségi szolgálatot! Ennek hiányában a vizsgabizottság nem engedhet majd vizsgára! Minden közösségi szolgálatos, úgynevezett KÖSZI alkalomra vidd magaddal, ahol a foglalkozások utolsó 5 percében tölts ki benne egy soron következő táblázatot! Fontos, hogy mindig írasd alá a helyszínen is azzal az illetővel, akit a programfelelős nevez meg. A helyszíni aláírás hiányában a koordinátor nem fogja elfogadni az adott alkalmadat.

Ez a napló egy nagyon fontos dokumentum. Becsüld, meg vigyázz rá, hisz majd az érettségin ezzel kell igazolnod, hogy teljesítettél legalább 50 óra közösségi szolgálatot! Ennek hiányában a vizsgabizottság nem engedhet majd vizsgára!

Minden közösségi szolgálatos, úgynevezett KÖSZI alkalomra vidd magaddal, ahol a foglalkozások utolsó 5 percében tölts ki benne egy soron következő táblázatot! Fontos, hogy mindig írasd alá a helyszínen is azzal az illetővel, akit a programfelelős nevez meg. A helyszíni aláírás hiányában a koordinátor nem fogja elfogadni az adott alkalmadat.

Egy alkalommal elvégzett órák száma

Egy alkalommal 1, 2 vagy 3 órát KÖSZIzhetsz! 1 óra 60 percnek számít! 2 órát akkor írhatsz az elvégzett órák száma cellába, ha minimum 90 percet tevékenykedsz! 3 órát akkor írhatsz, ha minimum 2 és fél órát tevékenykedsz. Ha 3 óránál többet töltesz el egyhuzamban, akkor sem írhatsz 3 óránál többet egy alkalomra!

Tevékenységek

A 3. oldalon található befogadó intézmények által szervezett tevékenységek közül választhatsz, hogy mivel teljesíted az 50 órát! Ez a lista szabadon bővíthető, melynek menete az, hogy az általad kiszemelt befogadó szervezetet felkeresed, vagy erre a koordinátort megkéred. Ha tudnak téged fogadni, akkor az iskola és a befogadó szervezet köt egymással egy együttműködési megállapodást. Ez után előre egyezetett időpontban bármikor mehetsz, amikor időd van, és tudnak fogadni.

Befogadó szervezet

Ezt a program felelőstől kérdezd!

Programfelelős

Az a felnőtt, aki a 3. oldali táblázatban meg van jelölve a KÖSZI alkalmak lebonyolítására, vagy akit a befogadó intézmény arra kijelöl.

Helyszíni aláírás

KÖSZI alkalmakkor a programfelelős aláírása.

Következő tervezett időpont

Hogy az 50 óra összegyűljön, rendszeresen kell tevékenykednetek, ami sok szervezetést igényel a programfelelős, a programkoordinátor és a ti részetekről egyaránt! Ahhoz, hogy ez működjön, szükséges, hogy minden tevékenység végén megbeszéljétek a programfelelőssel, hogy mikor jöttök legközelebb!

 

6) A szolgálat teljesítése

A fogadó szervezettel egyeztetett helyen és időben segítesz a feladatok elvégzésében. Elvárjuk, hogy a Tőled telhető legnagyobb gondossággal, lelkesedéssel végezd az elvállalt munkát.

7) E-napló beírás

Minden félév végén le kell adnod a Közösségi szolgálati naplót az osztályfőnöknek, hogy az elvégzett órák a naplóba és a bizonyítványodba is bekerüljenek.
Legfrissebb híreink

További hírek