Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Erasmus+ pályázat

Kategória képe

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A kiadványban (közleményben) megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.


Cambridge varázsa – Erasmus+ beszámoló Szűcs Erzsébet

Cambridge a második legrégebbi egyetemi város Angliában, Oxford után. A világ egyetemeinek rangsorában többször szerepelt az első helyen. Világhírű tudósok, elismert szakértők oktatnak, végeznek kutatómunkát a harmincegy College falai között.  A számos tudományos eredmény közül néhány: az elektromágnesség egyesítése,  a DNS kettős spiráljának felfedezése, az első számítógépek egyikének kifejlesztése. 1209-ben  Oxfordből szökött tudósok és diákok alapítottak egy oktatói -tanulói közösséget, majd 1230-as évektől találunk „egyetem” megnevezést.  Az azóta eltelt időben folyamatosan nőtt a városban működő egyetemi fakultások száma, s napjainkra elérte a harmincegyet. A leghíresebb diákok közül néhány:  Isaac Newton, Charles Darwin, Alan Turing és a nemrégiben elhunyt Stephen Hawking. Ennyit tudtam arról a városról, ahova augusztus 12-én a forró magyarországi nyárból egy borús, hűvös vasárnap délután megérkeztem.

2018-09-05 08:05:38 Szűcs Erzsébet Bővebben…

Történetmesélés Skóciában - Erasmus+ beszámoló Taskovics Zsolt

Történetmondás - Storytelling című egyhetes kurzuson vettem részt Edinburgh-ban (St Thomas Of Aquin's High School and Edinburgh School of English) 2018. aug. 6-10. között. Különleges látvány a skót főváros, ahogy a múlt és jelen keveredik elnézve a régi és nem változó épületek hasonlóságát és a modern globális világra jellemző lüktető mozgó embertömegeket. Megérkezésem és egy kis nézelődés után felkerestem azt a családot, akik fogadtak engem. Kedves, aktív nyugdíjas házaspár fogadott. Házuk sorházi elrendezésben állt, mutatta a jellemző hagyományőrző skót hozzáállást; azt, hogy precízek, értékőrzők, hagyománytisztelők és mindezeken túl befogadóak.

2018-09-03 07:52:58 Taskovics Zsolt Bővebben…

Kreatív tanítás egyenesen Oxfordból - Nagy Brigitta erasmus+ beszámoló

Nagyon hálás vagyok azért, hogy július 16-tól egy hetet a világ egyik leghíresebb egyetemi városában, Oxfordban tölthettem. A Lake School of English Oxford által szervezett Creative teaching in the secondary and adult classroom képzést választottam, azaz Kreatív tanítási módszerek a középfokú és felnőtt oktatásban. A képzés teljes mértékben megfelelt várakozásaimnak. Szállásadóm egy tündéri nyugdíjas hölgy volt, vendégszerető és jó humorú. Zöld övezetben lakott, egy tipikus kétszintes angol házban, kis ablakokkal, hatalmas kerttel és (csak) egy macskával.

2018-08-23 11:21:43 Nagy Brigitta Bővebben…

Első lépés: Barcelona - Csányi János erasmus+ kurzus beszámoló

A két hetes kurzusom július 23-tól augusztus 4-ig tartott Barcelonában, melynek címe a Teaching strategies, conflict management and emotional literacy, mely különféle tanári stratégiákat, konfliktuskezelést és érzelmi intelligencia fejlesztést takart. Július 23-án a hajnali 2 órás kelés után egy 2 óra 40 perces járat várt rám, mely óramű pontossággal indult. A szállásadóm egy 70 év körüli idős néni volt, aki egy szót sem beszélt angolul, csakis spanyolul, így a kommunikáció nem volt zökkenőmentes, viszont némi Google Translate használat után túljutottunk a kezdeti nehézségeken, és volt némi időm várost is nézni első nap, amely igazi mediterrán hangulatú.

2018-08-25 21:14:03 Csányi János Bővebben…

Amikor kinyílik a világ! - Europass+ kurzus beszámoló

Kinyílik a világ! – mondjuk, ha időnként utazunk. Ez történt velem Firenzében az erasmus+ tanulmányúton 2018.07.09-20 alatt, melynek témái voltak a videofilm készítés és szerkesztés mellett, a közösségi média felhasználási lehetőségei és veszélyei osztálytermi környezetben. Messze nem gondoltam mennyi tapasztalatot gyűjtök majd! Már az előkészületek során nyílt a képzeletbeli kapu a világra, hisz nyelvi készségeim szorgalmas gyarapítása mellett az utazás önálló megszervezése, repülőjegyek, szállásfoglalás, a kurzus központtal való kapcsolattartás mind izgalmas, új tanulási és tapasztalási élmény volt számomra. Informatika szakos lévén, még el sem indultam, már megjelentek évvégi óráimon az új tudások a diákok számára, akik legalább akkora izgalommal kísérték az eseményeket, mintha maguk utaztak volna.

2018-08-20 09:18:43 Csányi Ágnes Bővebben…

Legfrissebb híreink

2018-11-14 06:05:24

Bajnok a Szilády

"Harmadik alkalommal is megnyerte a Református Középiskolák Országos Labdarúgó Bajnokságát a Szilády Áron Református Gimnázium csapata."

Bővebben
További hírek