Kalandok Corkban

Ha nyaralni szeretnék, most már Cork lenne az úticélom: kellemes, változatos időjárás, zene, tánc, kedves emberek, történelmi hagyományok, nagyon sok látnivaló, mindez közel a tengerhez.

Amikor eldöntöttem, hogy nyelvi kurzusra jelentkezem, akkor Dublin volt az első, amit bejelöltem. Miután meghallgattam kollégák tapasztalatait, utána néztem interneten, úgy gondoltam, hogy egy kisebb "nagyváros" jobban meg fog felelni nekem navigáció szempontjából csekély angol nyelvi tudásomnak. Nem bántam meg. Nem is tudom kiemelni, hogy mi volt a látnivalókon, emberi kapcsolatokon túl plusz élmény: a friss levegő, a város folyójának ár-apály hulláma, a változatos időjárás, a kedves emberek, a színes házak, vagy az, hogy megégett az orrunk a napsütésben és mediterrán bokrok színesítették az utcákat, tereket.

A csoport, amelybe belekerültem életkorban, nemzeti nyelvekben rendkívül változatos volt. Tanárunk írországi angol tanár, aki Budapesten tanít, nyarakat pedig otthon tölti családjával Corkban, így lett a nyelviskolában az oktatónk. Nagy tapasztalattal rendelkezve változatos módszerekkel segítette tanulásunkat. Érzékenyen odafigyelt a szintbeli különbségekre és mindenkit a következő fokozatra igyekezett terelni. Kurzustársaink emberként is sokat adtak nekünk. Megértőek, segítőkészek, toleránsak voltak egymáshoz, hozzánk is. Többen munka mellett párhuzamosan végezték a tanfolyamot. Volt, aki csak délig tudott velünk lenni, mert 13 órától hazájában elkezdődött a munkaideje.

Minden tekintetben ajánlom a külföldi nyelvtanulást, mert nem csak a nyelvben fejlődhet az ember, hanem szemléletben, személyiségében kap új impulzusokat, amelyek minden téren új lendületet adhatnak a tanulásban, munkában, a jövőre vonatkozó terveknek egyaránt.



Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!