Csoportos látogatás Portugáliában

Közös kulturális programban vettünk részt Portugáliában, spanyol, olasz és román partnerekkel.

Óralátogatásokat tettünk a famalicao-i iskolában (angol, informatika, történelem).

Városukat a portugál vendéglátó diákok mutatták be nekünk; fényképes tájékoztatókat is összeállítottak számunkra. Kísérő diákok segítségével történt a portugál iskola bejárása is.
Segítettek nekünk a vendéglátó diákok az ott készített kisfilmjeinket vágni, szerkeszteni.
A mi feladatunk volt saját iskolánk, városunk bemutatása angol nyelven- spanyol, olasz és román partnerek jelenlétében, őket is meghallgatva.
A vendéglátó iskola kulturális bemutatóval lepett meg mindannyiunkat (dal, hangszeres zene, tánc) kétszer is: a bemutatkozó alkalommal és a közös, kulturális vacsorán is. Közös volt a történelem óra és közös étkezések történtek az iskolai menzán. Közös vacsorát, műsoros estet is szerveztek a vendéglátók, ahol bemutattuk a délután folyamán elsajátított portugál tánc lépéseit.

Hasznos és érdekes is volt az óceán és partvidéke megismerése (földrajzi: dűnék, épített: értékes ingatlanok), ezt segítette a Sea Life Center látogatása. Braga, székesegyháza, Porto, pincesor, könyvesbolt- épített kulturális értékek megtekintése kiemelt fontosságal bírt, egyúttal élményt adott.

A kirándulások a portugál (valamint spanyol, román, olasz) diákokkal multikulturális szemlélet és idegen nyelv használata szempontjából is fontos volt.
Portoban meglátogattunk egy könyvesboltot, amiről azt mondják, hogy J.K. Rowling erről a boltról mintázta a Harry Potter könyvek pár helyszínét.
Az angol nyelvtudásunk itteni fejlődése az érettségire illetve a nyelvvizsgára való készülésben hasznos. A videószerkesztési alapokat amiket ott tanultunk, itthon is tudjuk kamatoztatni. A biológiához kapcsolódóan megvizsgáltuk az óceán élővilágát, ami pont jól jött, hiszen most tanulunk róla. Történelemből is sokat tanultunk: megismertük a portugálok történelemszemléletét.

Sokat fejlődtünk a menetrendekben való tájékozódásban, mivel sokat utaztunk vonattal, metróval és busszal. A másik, amiben fejlődtünk a jegyvásárlás. A tömegközlekedés gyakori használata miatt jegyet kellett vennünk, amire csak automatán keresztül volt lehetőség.



Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!