Gulyás Sándor


Pacséron született 1892-ben. Középiskolai tanulmányait Halason végezte el. 1916-ban szerzett tanári oklevelet magyar, latin és angol nyelvekből.

1919-től tanított a református gimnáziumban magyar és latin nyelvet. 1927 nyarát Angliában töltötte nyelvgyakorlás céljából. Tanulókörútját a Közoktatási Minisztérium és a gimnázium anyagilag is támogatta. Hazatérve az angol nyelvet tanította valamint a diákszövetség ügyvezető elnöke volt és ellátta az iskolai könyvtár és régiségtár felügyeletét. Számos kritikai cikke jelent meg a "Napkelet" és a "Protestáns szemle" című lapokban. 1935-ben az igazgatói székbe választották. Igazgatóként és presbiterként tagja volt a városi Népművelési Bizottságnak és a Halasi Népbank és Hitelszövetkezet igazgatóságának. Az 50-es években igaztalanul elítélték, családját internálták, õ maga 1956-ban szabadult a váci fegyházból.

1957-ben halt meg. Sírj a halasi református újtemetőben található.

híres tanáraink

Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!