Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Életrajz

Jónás Márton

1895-1987

1895-ben született, Kislibercsen, középfokú tanulmányait Szarvason, egyetemi tanulmányai a Pázmány Péter Tudományegyetemen végezte, itt matematika és fizika szakos diplomát szerzett 1918-ban.

1918 szeptemberétől helyettesítő tanári állást töltött be a halasi Református Gimnáziumban. 1920-ban rendes tanárrá nevezték ki. Jónás Márton lobbanékony természetű ember volt, de a gyors harag után hamar meg is bocsátott. Hivatását becsülettel és nagy kötelességtudással végezte. Kiharcolta, hogy a fizika gyakorlati tanításához szükséges eszközöket az intézményfenntartó egyház megvegye. Különösen a matematika tanítása terén ért el jelentős sikereket. Matematika tankönyvet írt a gimnázium 8 évfolyama számára. Tankönyveit sok más iskola is használta.

1957-ig dolgozott, majd ezt követően nyugdíjba vonult.


híres tanáraink


Legfrissebb híreink

2021-01-15 16:14:25

Virtuális tárlat a Sziládyban

Komoly művészeti képzés folyik a református gimnáziumban. Sziládys diákok alkotásaiból állítottuk össze virtuális tárlatunkat.

Bővebben
További hírek