Biró Emőke

matematika, digitális kultúra

emoke.biro@szilady.net

A kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem matematika-informatika karán diplomáztam 2009-ben, majd hazatértem szülőföldemre, Székelyföldre, és ott kezdtem tanári pályafutásomat egy szakközépiskolában.

Életemben a nagy változás 2010. márciusában történt. Általános iskolai matematika tanárom ekkor már 10 éve tanított a Sziládyban, és megkeresésére igent mondva vettem át az ő helyét 2010 szeptemberétől a gimnáziumban. Még abban a tanévben felkértek osztályfőnökségre, így lettem a „BombaBések” osztályfőnöke 2011-2019 között.

A matematika tanítása mellett szívügyemnek tekintem, hogy tanítványaim megismerjék a Kárpát-Medence természeti szépségeit, épített örökségét, kultúráját, ennek érdekében számos túrát és honismereti kirándulást szervezek.

Hivatámosat Böjte Csaba atya gondolatai fejezik ki számomra legtalálóbban: „ A hivatásoddal együtt járó kemény munkád fizetsége, hogy láthatod előre jutni, kibontakozni a rád bízottakat. Ez olyan tiszta öröm, mely mérhetetlenül édesebb, mint a másoktól bűnös módon elvett vagyonban dúskálni vagy illékony uralmaddal ágálni. ”

tanár reál matemetika

Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!