Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Adatlap

Bíró Emőke

matematika, informatika
emoke.biro@szilady.net

Bemutatkozás

 „ A hivatásoddal együtt járó kemény munkád fizetsége, hogy láthatod előre jutni, kibontakozni a rád bízottakat. Ez olyan tiszta öröm, mely mérhetetlenül édesebb, mint a másoktól bűnös módon elvett vagyonban dúskálni vagy illékony uralmaddal ágálni. ” (Böjte Csaba)

A matematika nem egy közkedvelt tantárgy, hiszen a gyerekek egyrésze  szereti, érti, tudja, a többieknek pedig általában valóságos kínt jelenthet a matematika órán való részvétel. Nekem  az a célom, hogy olyan tanárnő legyek, aki megmutatja a gyerekeknek a matematika izgalmas területére vezető utat, az elmélet mögött rejtőzködő csodálatos gondolatvilágot, és akinek az óráján egy gyerek sem unatkozik.

Igyekszem a matematikát nem csak formálisan tanítani, hanem engedni, hogy a tanuló szabadon gondolkodjék, mert tapasztalatom szerint csak akkor tudja igazán meglátni a matematikában rejlő szépségeket, ha ő maga talál rájuk. Mérhetetlen boldogsággal tölt el, amikor látom a diákok szemében felcsillanni a fénysugarat, ami arról árulkodik, hogy valami olyat tudtam velük felfedeztetni, ami örömmel tölti el őket. Nos ezekért a pillanatokért, a mosolyokért, a fénysugarakért érdemes tanítani. Egyik volt egyetemi tanárom mondogatta: “A tanárnak a mosoly olyan, mint a színésznek a taps.” Szeretném, hogy tanítványaim sokat  mosolyogjanak.


Üzenet küldése
tanár reál informatika matemetika


Legfrissebb híreink

További hírek