Forczekné Lány Tünde

matematika, francia

tunde.lany@szilady.net

Forczekné Lány Tünde vagyok, a Szilády Gimnázium matematika-francia szakos pedagógusa. Kilencedik éve tanítom mindkét tantárgyat , illetve nyolcadik éve vagyok a 12.b osztály osztályfőnöke. Osztályfőnöki tevékenységemben fontosnak tartom az osztályon belüli jó hangulat és közösségi szellem kialakítását, számos közös programmal próbálom a közösségünket építeni , formálni. Azt gondolom, hogy a jó osztályközösség kialakításának alapja a számos iskolán kívüli , kötetlen programok megvalósításában rejlik. A matematika oktatásban fontosnak tartom a tehetség gondozást, versenyekre készítést, illetve lehetőség szerint a felzárkóztatást. Tanóráimon a hagyományos módszerek mellet teret kap a digitális technika, illetve a kooperatív munkaforma is.

A francia nyelvet második idegen nyelvként sajátíthatják el diákjaim, fakultációs órákkal, illetve szakkörökkel kiegészítve pedig sikeresen fel tudnak készülni közép és emelt szintű érettségire, illetve nyelvvvizsgára. Az Erasmus cserediákprogram keretén belül meglátogattuk Franciaországot, számos kulturális, nyelvi ismerettel bővítve tudástárunkat. Terveinkben szerepel a program folytatása , és minél több diákkal megismertetni az idegen nyelven kívül az ország kultúráját, történelmét.

A diákok nevelésében fontosnak tartom az őszinte, szilárd jellem formálását, és hiszem, hogy mi felnőttek - szülők és pedagógusok - közösen tudjuk ezt elérni az új generáció fiataljainál.

tanár reál nyelv francia

Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!