Harnóczi Hajnalka

magyar nyelv és irodalom, történelem

hajnalka.harnoczi@szilady.net

Harnóczi Hajnalka vagyok, magyar-történelem szakos pedagógus. Főiskolai diplomámat 2009-ben szereztem a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán. Pedagógusi tevékenységemet ugyanebben az évben kezdtem a Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Református Gimnázium és Kollégiumban, az akkori 5.a osztály osztályfőnökeként. 2013-ban szintén a Szegedi Tudományegyetem alma materében, a Bölcsészettudományi Karon mesterfokozatot szereztem magyar-történelem szakon. 2018 óta a Gimnázium Önismereti Munkaközösségnek vezetője vagyok, illetve 2021- ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem képzésében közoktatási vezető szakvizsgát szereztem.

A munkám mellett nagyon fontos számomra a családom. Egy kilencéves kisfiú, és egy két és fél éves kislány anyukájaként nap mint nap tapasztalom, hogy milyen nyitottak, kíváncsiak és kreatívak a gyerekek. A saját gyermekeim nevelése által közvetlenül is látom, hogy melyek azok a fejlesztési utak, módszerek, amelyek segítik őket a körülöttük lévő világ produktív megismerésében. A férjem támogatása pedig hatalmas segítség abban, hogy kellő időt és energiát tudjak a hivatásomra fordítani.

Leendő osztályfőnökként igyekszem biztonságos, együttműködő, empatikus, nyitott és megoldásközpontú légkört kialakítani. Fontos számomra, hogy az osztályomba járó gyerekekkel és szüleikkel – az oktatási-nevelési célkitűzések minél hatékonyabb összehangolása érdekében – egymás szövetségesei legyünk.

Meggyőződésem, hogy az általános műveltség elsajátítása, az élethosszig tartó tanulás igényének kialakítása mellett elengedhetetlen a gyermekek testi-lelki egyensúlyának megteremtése, megóvása, valamint olyan interperszonális és szociális kompetenciák fejlesztése, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy diákjaink a jövőben sikeres, boldog felnőttekké váljanak.

tanár humán

Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!