Sike Klaudia

biológia, természettudomány

klaudia.sike@szilady.net

Kiskunhalason születtem, itt végeztem az általános iskolai és gimnáziumi tanulmányaimat. Már az általános iskola alatt megfogalmazódott bennem, hogy a tanári pályát fogom választani, így nem volt kérdés számomra, hogy milyen szakra jelentkezek a gimnázium utolsó évében. 2015-ben nyertem felvételt a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karára, ahol nemrégiben biológia-természetismeret és környezettan osztatlan tanár szakon szereztem diplomát.

Munkám során fontosnak tartom, hogy megszerettessem a diákokkal a természettudományokat, különösen a biológiát. Lényegesnek tartom továbbá, hogy kialakítsam diákjaimban a környezet- és egészségtudatos szemléletet, magatartást.

2021 novembere óta tanítok a gimnáziumban. Nagyon jól érzem itt magam, a kollégákkal és a diákokkal egyaránt jól kijövök, jól tudunk együtt dolgozni. Az itt eltöltött pár hónap alatt csak tovább erősödött a tanári pálya iránti elhivatottságom. Hatalmas megtiszteltetésnek érzem, hogy pályakezdő pedagógusként már a következő tanévtől osztályfőnök lehetek.

Leendő osztályfőnökként célom, hogy egy összetartó osztályközösséget alakítsak ki, melyben a tanulók tisztelik és elfogadják egymást. Fontosnak tartom, hogy nyugodt, jó hangulatú légkör uralkodjon az osztályban, hiszen napjaik nagy részét ebben a közösségben fogják tölteni a diákok. Lényegesnek tartom, hogy a szülőkkel is jó kapcsolatot teremtsek meg, hiszen a szülő-tanár együttműködés elengedhetetlen része a gyermekek egészséges fejlődésének. Szeretném, ha diákjaim az itt eltöltött nyolc év után felelősségteljes, céltudatos fiatal felnőttként távoznának az iskolából.

„Mindenkiben van valami jó, csak meg kell találni. Egy tanárnak kötelessége a jót megkeresni és kibontakoztatni.” /Lucy Maud Montgomery/


Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!